Revalidatie stopt niet bij de voordeur

Als je vanwege een chronische ziekte gebonden zit aan een levenslange revalidatie of je na een ongeluk of door een aangeboren handicap een tijd moet revalideren kost dat veel kracht, lef en doorzettingsvermogen. Mensen met een handicap zetten alles op alles om weer mobiel te zijn, om weer zoveel mogelijk zelfstandig de alledaagse dingen te kunnen doen.

Maar na de revalidatie komt vaak pas de echte klap. Hoe vind je nu een baan waar je handicap wordt geaccepteerd? Hoe zorg je vanaf nu voor je kinderen? Hoe pak je je zelfstandigheid terug? Veel mensen lopen daar vast en ervaren geen hulp. Daar zit je dan, in je nieuwe leven…

De grootste misvatting

Harmen weet hier alles van: “Na mijn ontslag zat ik eerst een paar weken op de bank om uit te puffen. Daarna zou ik mijn leven weer opstarten. Ik kon lopen en ik kon auto rijden dus wat stond mij nog in de weg? Achteraf bleek dat mijn grootste misvatting te zijn. Langzaamaan kwam ik erachter dat het leven was doorgegaan terwijl ik had stilgestaan. Dan moet je gaan invoegen, dat was een behoorlijke uitdaging. Ik liep aan alle kanten vast.​” (bron: ‘Impact’)

Revalidatie stopt niet bij de voordeur

HandicapNL wil dat revalidatie niet stopt achter de voordeur. We maken ons hard voor programma’s die langdurig ondersteunen met het her-oppakken van het normale leven. Zodat niemand méér verliest dan nodig is. Maar hier hebben we jou bij nodig. Laat je stem horen en teken de petitie. Want vele stemmen maken veel geluid!

Terug naar een volwaardig leven!

617 ondertekenaars gingen je voor