• Doneer nu
 • Zoeken
  Generic filters
  Exact matches only

Programma: Samenleving betrekken

De zichtbaarheid van mensen met een beperking in de samenleving is minimaal, terwijl het toch om miljoenen mensen gaat. Wij vinden dat het vaker of mensen met een fysieke of verstandelijke beperking mag gaan en willen hun zichtbaarheid vergroten door meer aandacht voor thematiek en letterlijke zichtbaarheid op plekken waar de handicap juist niet het onderwerp is.

Doel

We creëren bewustwording in de samenleving. Mensen met een handicap mogen gezien worden en vertonen hun talenten en mogelijkheden. Zo ontstaat er meer begrip en vergroten we eerlijke kansen in de maatschappij.

Ik zou willen dat je met een handicap gelijk wordt behandeld en dat mensen stoppen met dat stomme staren naar mijn been als ik een korte broek aan heb

Miquel, 12 jaar

Onze projecten

 • Afbeelding van Teken voor eerlijke kansen

  Teken voor eerlijke kansen

  We dromen van een Nederland waarin de ruim 2 miljoen mensen met een beperking volwaardig meedoen in de samenleving. Hiervoor hebben wij jouw hulp hard nodig. Dus teken ons manifest en teken voor eerlijke kansen!

  Teken voor eerlijke kansen

 • Afbeelding van Aan de slag in de speeltuin

  Aan de slag in de speeltuin

  HandicapNL verbindt samen met Jantje Beton speeltuinen met instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs. Jongeren krijgen een werkplek bij de speeltuin en krijgen een groter gevoel van eigenwaarde. En maar liefst 65 duizend kinderen kunnen buiten blijven spelen.

  Lees meer

 • Afbeelding van Het Knoop Gala

  Het Knoop Gala

  Het Knoop Gala is het muziekgala van HandicapNL en NTR, waarin bekende Nederlandse artiesten optreden met artiesten met een verstandelijke beperking. Dat levert een schitterend gala op, maar tegelijkertijd maakt deze show ook een statement: mensen met een verstandelijke beperking beschikken over veel meer talenten dan menigeen denkt.

  Lees meer