• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only

Leven in de tijd van corona met een handicap

De gehandicaptenzorg kampt met verschillende problemen als gevolg van de coronacrisis: een tekort aan beschermingsmiddelen en personeel, en de thuissituatie die onder hoge druk staat. Wij ontvangen vooral veel berichten over eenzaamheid en verwarring onder mensen met een handicap.

De situatie is verontrustend. Familieleden kunnen elkaar niet bezoeken. ‘Sommige zorginstellingen hebben ouders de keuze gegeven: of je neemt je kind nu mee, of je kind blijft bij ons. Maar die laatste optie betekent ook geen bezoek, twee maanden lang. Dat is een vreselijk dilemma voor ouders’, aldus minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink.

Een kaartje tegen de eenzaamheid

De situatie kunnen we helaas niet veranderen. We kunnen wel het gevoel van eenzaamheid proberen te verlichten. Daarom zijn wij de kaartjesactie ‘Liefs voor jou!’ gestart. We sturen – met hulp van  iedereen in Nederland – hartverwarmende berichten op een leuk ansichtkaartje naar iemand waarvan wij denken dat hij/zij wel wat aandacht kan gebruiken. We hebben zo al duizenden kaartjes verzonden, zoals naar Mart en Ricardo hieronder.

 

Ricardo met kaartje