Digitale collectebus tips & tools

Digitale collectebus tips & tools

Leuk dat je online gaat collecteren voor HandicapNL! Om het digitaal collecteren leuk en gemakkelijk te maken, hebben we wat tips en voorbeeldberichten gemaakt.

Collectebus aanmaken

Je eigen digitale collectebus kan je aanmaken via deze website.
Onderaan de website zie je deze button staan: Klik op deze button om te starten met het aanmaken van de collectebus voor jezelf of voor jouw club!
Geef aan of jij deze collectebus als club/vereniging of als persoon aanmaakt en vul het formulier verder in. Collecteer je niet voor een organisatie bij jou in de buurt? Geef dan aan dat je voor de organisatie HandicapNL collecteerd.
Na het versturen van het formulier krijg jij een e-mail om een wachtwoord aan te maken zodat jij kunt inloggen in deze collectebus.
Je collectebus is direct aangemaakt! Je wordt doorgestuurd naar jouw eigen bus met unieke URL. Wanneer iemand deze pagina bezoekt kan hij/zij direct doneren aan jouw actie. Ook kan je de bus makkelijk doorsturen via de buttons op deze pagina. Dat kan jij doen, maar ook iemand die heeft gedoneerd!

Win-win situatie: 50% voor jullie & 50% voor HandicapNL

Organiseert jouw club, vereniging of stichting activiteiten voor mensen met een handicap? Dan kun je geld ophalen voor jullie activiteiten door mee te doen aan de landelijke collecteweek van HandicapNL én door het hele jaar online te collecteren. Van jullie opbrengst gaat 50% naar HandicapNL en 50% naar de activiteiten van jouw eigen club of vereniging. Ga naar deze pagina voor meer informatie!

Inloggen in je collectebus

Heb jij een digitale collectebus? Dan kan je deze terugvinden op deze website.
Inloggen doe je door rechtsboven op te klikken en je e-mailadres en het door jou bedachte wachtwoord in te vullen. 
Wanneer je bent ingelogd kan je de gegevens van jouw collectebus aanpassen. Denk hierbij aan de weergegeven profielfoto, motivatie en je mobiele telefoonnummer.

Tips!

Tip 1. Zorg dat je op de pagina van je persoonlijke collectebus een pakkende tekst als motivatie toevoegt. Dit kan je doen op de pagina van je collectebus via ‘Profiel wijzigen’. Misschien collecteer je wel voor een specifiek persoon of vanwege een persoonlijke reden?

Tip 2. Stuur een berichtje via Facebook, WhatsApp of e-mail en vraag mensen in een persoonlijk gesprek of ze een muntje in je collectebus willen stoppen. Als je de link naar jouw digitale collectebus erbij zet, kunnen je vrienden meteen daad bij het woord voegen en geld overmaken.

Tip 3. Bedenk een leuke actie, zoals: “Ik zoek nog 10 donateurs die een tientje willen doneren”. Of “Wie helpt mij met de laatste 10% van mijn streefbedrag?” Wedden dat je collectebus binnen no time rammelt?

Voorbeeldberichten

Voorbeeld 1
Ik collecteer dit jaar digitaal voor HandicapNL, omdat [motivatie invullen]. Stop jij een muntje mijn collectebus? [link naar jouw persoonlijke collectebus]

Voorbeeld 2
In Nederland leven ruim twee miljoen mensen met een handicap. Je denkt misschien dat de overheid het allemaal wel regelt voor deze doelgroep, maar helaas is dit niet het geval. Met een handicap verlies je meer dan nodig is, zoals je vrienden, een baan en de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Dat wil ik graag veranderen. Help je ook mee? Doneer dan in mijn digitale collectebus van HandicapNL. Je gift is eenmalig en kan anoniem.