De HandicapNL Collecte[Run] 2020

Van 21 t/m 27 september 2020 was de HandicapNL Collecte[Run]. Zeven dagen lang stond heel Nederland in het teken van mensen met een handicap. Duizenden donateurs, vrijwilligers, hardlopers en collectanten hebben zo veel mogelijk meters gemaakt om geld op te halen voor HandicapNL!

Opbrengst collecte

De eerste zes dagen is er massaal gecollecteerd, zowel digitaal als langs de deuren. Alle collectebussen zijn inmiddels geteld en met trots kunnen we mededelen dat er in totaal maar liefst €500.000 is opgehaald. Wat een prestatie!

Opbrengst Virtuele Run

Op 27 september hebben we de Collecte[Run] afgesloten met de Virtuele Run. Hier hebben alle runners en rollers voor hun laatste meters gestreden. Via de livestream met radio DJ Jeroen Post en zanger Charly Luske hebben we er één groot feest van gemaakt. En er is ook nog eens een práchtig bedrag opgehaald door alle runners en rollers van maar liefst €21.679.

Bedankt!

Graag willen we iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen: Virtuele Runners, huis-aan-huis collectanten, organisatoren, digitale collectanten, vrijwilligers en donateurs. Bedankt! Zonder jullie hadden we dit nooit kunnen doen.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

In Nederland leven ruim twee miljoen mensen met een handicap. Hoewel vaak wordt gedacht dat de overheid het allemaal wel regelt voor deze doelgroep, blijkt keer op keer dat zij veel meer levenskwaliteit verliezen dan nodig. Denk aan een uitdagende baan, de kans om lol te maken met vrienden of de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

HandicapNL vindt dit onacceptabel. Daarom organiseren en steunen wij projecten die mensen met een handicap een waardevol dagelijks leven bieden, zoals iedereen dat van het leven mag verwachten. Denk aan rolstoeltrainingen, aangepaste vakanties, vriendschapsprojecten, het inclusief maken van verenigingen of revalidatieprogramma’s. Het is noodzakelijke hulp die niemand anders oppakt.

Bekijk onze projecten