• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only

Kom stage lopen bij HandicapNL en wordt Buddy.

Maak hét verschil tijdens je stage!

Ben je op zoek naar een uitdagende stage en wil je echt verschil maken in de maatschappij? Word dan Student-Buddy en sluit, voor je stageperiode (voor MBO* en HBO) of langer, een vriendschap met een jongere met een licht verstandelijke beperking. Je zult zien dat dit een verrijking van het leven is voor de Buddy maar dat deze vriendschap ook voor jou van grote betekenis gaat zijn.

Wat doen Buddies?

Samen met je Buddy ga je leuke, gezellige, spannende of juist ontspannende activiteiten doen. Dicht bij huis, een film of een serie kijken, knutselen of wat lekkers bakken. Lekker samen buiten sporten of naar een voorstelling. Wat dacht je van een bezoek aan een pretpark of ga gezellig naar een feestje. Jullie geven samen invulling aan de vriendschap. Doe gewoon wat bij jullie past en waar jullie beide zin in hebben. Van te voren maak je goede afspraken met elkaar en ieder betaalt voor zichzelf.

* [Buddies] is SBB erkend leerbedrijf

Welke stages biedt Buddies?

1e jaars stage

 

Als Peer-Buddy ben je vriend of vriendin van een Buddy – iemand met een verstandelijke beperking.

Jullie doen minimaal één schooljaar leuke dingen op jouw wekelijkse stagedag. [Buddies] begeleidt jouw stage. Deze stage sluit het beste aan bij een zorggerelateerde opleiding.

Vanwege groot succes is het tijdelijk niet mogelijk om je aan te melden voor een stage in Friesland. Nieuwe clubmanagers zijn daar zeer welkom!

Aanmelden als Student-Buddy →

2e, 3e of 4e jaars stage

 

Heb je ook organisatorische talenten en ambities? Word dan Clubmanager van [Buddies].

Tijdens jouw stage zorg je voor het reilen en zeilen van een club van 15 koppels. Je voert intake gesprekken, maakt en begeleidt koppels en begeleidt intervisie- en groepsbijeenkomsten.

Aanmelden als clubmanager →

Waarom is er een maatje nodig?

Voor veel mensen zijn leuke activiteiten met vrienden of vriendinnen een vanzelfsprekendheid. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of een vaste avond in de week sporten. Het doen van dit soort ‘vanzelfsprekende’ activiteiten geldt helaas niet voor iedereen. Jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben vaak geen vriend en/of vriendin waarmee zij leuke activiteiten doen. Daarnaast is het voor hen moeilijk om uit zichzelf sociale contacten aan te gaan.

[Buddies] geeft licht verstandelijk beperkte jongeren de kans om vriendschappen aan te gaan en zo deel te nemen aan sociaal maatschappelijke activiteiten.

Buddy worden         Meer informatie over Buddies

 

Wij zijn al zes jaar hartsBuddies! En we doen echte meidendingen zoals shoppen, beautymiddagjes, koffie drinken en pannenkoeken bakken. Het is altijd leuk!

Gonnie en Saskia - Buddies