[Buddies] jongerenpanel

[Buddies] jongerenpanel

Maak kennis met ons jongerenpanelDeze toppers helpen ons om [Buddies] mogelijk te maken. Lees hieronder hun unieke verhaal.

← Naar de homepage van [Buddies]

Jetske

Jetske hoefde niet lang na te denken om zich aan te melden voor het  jongerenpanel. Ze wil zich graag inzetten voor fysiek beperkte mensen in de maatschappij, dit omdat zij zelf sinds 8 jaar ook een fysieke beperking heeft. Zij merkt dat er voor mensen met een fysieke beperking binnen Nederland te weinig betaalde functies zijn waardoor zij niet mee kunnen en mogen doen in de maatschappij, hier wil zij verandering in aanbrengen.

Tevens is vriendschap iets wat zij zichzelf gunt, maar ook gunt aan vele andere om zo eenzaamheid tegen te gaan. Want zeg nu zelf met een vriend of vriendin is de wereld toch een stuk leuker!

Rachel

Rachel is een bikkel die zich al vele jaren voor vele goede doelen inzet. Zij weet als geen ander hoe het is om tegen van alles te moeten vechten. Haar vechters mentaliteit maakt dat zij zich graag voor anderen in dezelfde situatie wil inzetten om zo de wereld een klein beetje mooier te maken. Eenzaamheid weet Rachel helaas alles van dus iemand helpen om vriendschap te vinden is iets dat zij heel graag doet!

Fabien

Fabien is gek op fantasie en gaat graag naar fantasy-fairs en soortgelijke evenementen. Maar als je beperkt bent dan is dat nog niet zo simpel. Je hebt altijd een ander nodig en dat is waar Fabien tegenaan loopt in het dagelijkse leven. Fabien houdt van vrienden en gezelligheid en dat gunt ze een ander ook van harte dus als zij hiermee kan helpen dan doet ze dat graag.

Lisa

Lisa is gevraagd door Marcia om mee te doen aan het jongeren panel. Zelf heeft zij de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte. Deze ziekte is onzichtbaar zoals vele chronische ziektes. En daardoor heeft ze vaak ervaren dat je bij vele organisaties buiten de boot valt. Terwijl zij net zo goed beperkt wordt in haar dagelijkse leven, maar ook zeker in haar sociale leven. Dus vond ze het heel erg goed dat [Buddies] hier aandacht voor heeft en wilt ze heel erg graag helpen om te kijken waar jongeren met een onzichtbare ziekte tegen aan lopen, met name met betrekking tot hun sociale leven.

Nadèche

Nadèche heeft zich aangemeld omdat er helaas veel eenzame chronisch zieke jongeren zijn. Vaak wordt er in de media gesproken over eenzame ouderen, maar eenzame jongeren die chronisch ziek zijn, worden vaak vergeten en over het hoofd gezien. Niemand zou alleen mogen zijn! Daarom vindt zij dit programma ook zo belangrijk omdat ze zo haar steentje eraan kan bijdragen. Zij hoopt dat door haar inzet, chronisch zieke jongeren zich minder eenzaam gaan voelen.

Carlein

Carlein heeft zichzelf aangemeld voor het jongerenpanel, omdat er eigenlijk vrij weinig hulp is voor jongeren met een lichamelijke beperking. Zeker als het gaat over eenzaamheid, wordt deze groep mensen vaak vergeten. Zij vindt dat daar verandering in moet komen en help daar graag aan mee. Dit aanvullende programma is voor haar belangrijk omdat het echt gefocust is op een doelgroep die dit nodig heeft. Zelf hoopt dat ze door [Buddies] meer in contact kom met lotgenoten en dat ze door het vriendschapsprogramma een nieuwe, waardevolle vriendschap kan sluiten.

Lotte

Lotte heeft zich aangemeld bij het jongerenpanel omdat zij het een heel goed initiatief vindt en het haar heel leuk leek om mee te denken en plannen uit te werken. Ook is zij al langere tijd op zoek naar iemand die zij spontaan kan appen en leuke dingen mee kan gaan doen, dus dit was een mooie opstap voor zowel de organisatie [Buddies] als voor haar. Door deel te zijn van het jongerenpanel, heeft zij ook al leuke contacten opgebouwd. Dat vindt zij echt ontzettend leuk!

Daan

Daan heeft zich aangemeld omdat hij graag jongeren met een lichamelijk beperking wilt helpen. Daan is 1 van de twee heren in het panel en mede daarom telt zijn mening extra mee. Daan is een mooi tegengewicht tegen alle dames en hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om bijvoorbeeld te gamen met vrienden.

Debra

Toen Debra voor haar studie op kamers ging wonen in Enschede, kende ze daar niemand. ‘Mijn moeder gaf me de tip om eens op zoek te gaan naar een maatjes project, maar helaas kon ik niks vinden wat bij me paste.’ Een paar maanden later zag ze de oproep van HandicapNL. Ze waren op zoek naar jongeren met een fysieke beperking, die mee wilden denken over een vriendschapsprogramma voor deze doelgroep. ‘En toen dacht ik; Hey dat zoek ik!’

Teun

Teun is de jongste heer van ons panel maar hiermee vertegenwoordigd hij direct ook een mooie groep met jongeren waar wij nog niet zoveel van weten. Dus het is heel fijn om Teun in ons panel te hebben zodat hij ook deze doelgroep kan vertegenwoordigen. Teun doet dit op zijn geheel eigen wijze en weet zich prima staande te houden tussen alle dames.