Zo praat je met kinderen over een handicap

‘Wat heeft die meneer?’ ‘Is dat kindje ziek?’ Wil jij ook altijd zo snel mogelijk je kind de mond snoeren als het een opmerking maakt in de buurt van iemand met een handicap? Niet doen! Maar wat dan wel?

Kinderen over handicap, onzichtbaar, HandicapNL, vierkant

Rianne, moeder van een zwaar gehandicapte zoon, krijgt regelmatig reacties op straat. Eentje is haar altijd bijgebleven. ‘Kunt u uw kind alstublieft ergens anders neerzetten?’ vroeg een vrouw die naast Rianne en Melle (11) bij de slager stond. ‘Mijn dochtertje vindt hem eng.’ Melle is zwaar spastisch, zit in een rolstoel, maakt harde geluiden en kwijlt overvloedig. Ja, dat kan eng overkomen, maar is ook prima uit te leggen aan een kind. Dat had Rianne met liefde gedaan.

Hallo, ik heb een handicap. En wat heb jij?

HandicapNL vindt het erg belangrijk om de afstand tussen kinderen en mensen met een handicap te verkleinen. Daarom bieden wij speciaal voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, juffen en meesters GRATIS het e-book ‘Hallo, ik heb een handicap’ aan om op een laagdrempelige manier met kinderen in gesprek te gaan over volwassenen en kinderen met een handicap.

Download gratis Hallo, ik heb een handicap!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”