Zelfstandigheid Bevorderen: Pauline Gransier (31) vecht voor een ‘normaal’ leven

Deze mensen maken het verschil. We hebben ze zo hard nodig: mensen die hun nek uitsteken. Die opkomen voor degenen die dat zelf niet kunnen. Die zich het leed van anderen niet alleen aantrekken, maar er ook iets aan dóen. Jacques, Pauline, Vanessa en Leontien zijn zulke mensen. Zij dragen allemaal op hun eigen manier iets unieks bij. Dat zijn voor ons echte helden, niet meer en niet minder.

Pauline_Gransier
Pauline_Gransier

Aangetast in vrijheid

‘Ik vind het de normaalste zaak van de wereld dat ik kan studeren, werken en dat ik zelfstandig woon. Ook met mijn cerebrale parese, zeer ernstige slechthorendheid en chronische vermoeidheid. Toen zes jaar geleden de Wajong-uitkering en het PGB-budget werden ingeperkt door de overheid, voelde ik me aangetast in mijn vrijheid. Ik zou volledig afhankelijk worden van mijn moeder en broer of moeten verhuizen naar een verzorgingshuis. Terwijl ik zelfstandig woon met hulp van een door mij opgeleid zorgteam!

Wij staan op

Niemand leek de ernst van de situatie in te zien, dus ben ik gaan vechten. Geïnspireerd door Martin Luther King, heb ik samen met anderen een manifest opgesteld. Dit heeft in 2015 geleid tot de beweging ‘Wij staan op’. We kregen veel aandacht in tv-programma’s als Kassa, Hart van Nederland en het NOS journaal. Daar ben ik trots op, maar nog meer op mijn speech in de Tweede Kamer. Er mocht niet geapplaudisseerd worden, maar het gebeurde toch.

“Ik zou volledig afhankelijk worden van mijn moeder en broer of moeten verhuizen naar een verzorgingshuis.”

Helaas weer op de barricaden

En het heeft geholpen: met onze Twitter-actie #jekomterniet is de publieke opinie over het ‘VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap’ gekanteld. Helaas is er nu weer een onderwerp waarvoor we de barricaden op moeten: de loondispensatie voor werknemers met een beperking. Zelf doe ik even een stapje terug, ik heb tijd nodig om mijn accu weer op te laden.’

Meer weten over deze acties? Kijk op www.wijstaanop.nl.

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten