Yvette Veerman (35) heeft een licht verstandelijke beperking en kan je alles vertellen over [Buddies]

Je kunt dromen van een samenleving, waarin iedereen eerlijke kansen krijgt en meedoet. Maar nóg mooier is om er ook echt werk van te maken. En dat is precies wat onze collectanten doen. Met hun (vrijwilligers)werk helpen zij mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat zijn voor ons echte helden, niet meer en niet minder.

Collectant Yvette en haar vriend Ricardo
Collectant Yvette en haar vriend Ricardo

Vroeger vaak gepest

‘Ik heb dit jaar voor het eerst gecollecteerd voor HandicapNL. Ik vind namelijk [Buddies], waarbij je aan een maatje wordt gekoppeld, erg goed. Ik ben vroeger vaak gepest en daardoor ben ik echt terughoudend geworden. Dat vind ik jammer, want daardoor maak ik niet meer zo makkelijk vrienden. Ik heb nog geen maatje, maar dankzij het project ben ik nu wel gaan collecteren.

Geld ophalen en vertellen

Ik ben namelijk ook ambassadeur van [Buddies] en vind het heel erg leuk om er zelf geld voor op te halen. Je weet waarvoor je het doet, hè? En als mensen meer willen weten, kan ik er ook heel goed over vertellen. Er was een meneer die vond dat ik het zo goed had uitgelegd dat hij wel tien euro gaf. Ik krijg veel leuke reacties.

Wedstrijdje

Mensen zien toch niet zo vaak dat wij als mensen met een beperking zelf voor de deur staan en dan willen ze meer weten. Het hielp trouwens wel dat mijn vriend Ricardo met me meeging, anders had ik het niet gedurfd. Hij is ook ambassadeur van [Buddies] en we hebben een wedstrijdje gedaan wie het meeste geld kon ophalen. Ik heb gewonnen!’

Op zoek naar een maatje of wil je zelf buddy worden? Dat kan via handicap.nl/buddies

 

 

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’