Wens Vleutense Femke Riel in vervulling door Vriendenloterij en HandicapNL

In de aanwezigheid van vrienden, familie en Vriendenloterij-ambassadeur Irene Moors is Femke Riel uit Vleuten vandaag in het Cobramuseum in Amstelveen verrast met de Vriendenfonds hartenwens. Femke is met haar Stichting hetWerkvan een bijzondere relatie van HandicapNL en zet zich al jaren in om kunst van kunstenaars met een verstandelijke beperking naar een markt zonder beperking te brengen. Voor de gelegenheid zijn een twintigtal werken van deze kunstenaars in het Cobramuseum tentoongesteld en gaat daarmee de langgekoesterde wens van Femke in vervulling.

Outsiderart in Cobramuseum

Eerder op de dag werd Femke Riel door Linda Ostendorp van HandicapNL naar Amstelveen gelokt. Daar dook Vriendenloterij-Ambassadeur Irene Moors met haar cameraploeg op om Femke met een bijzonder cadeau te verrassen: een schilderij van haar zwager Derk Wessels. Derk is kunstenaar, heeft het syndroom van Down en is tevens Femke’s grote inspiratiebron.

Verrassing compleet

Femke werd vervolgens door Irene Moors meegenomen naar het Cobramuseum. Daar werd ze verrast met een tentoonstelling van kunstwerken, gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Deze bijzondere expositie was tot en met 25 november 2018 te zien in het museum. Uiteraard ontbreekt het werk van Derk niet. De verrassing werd compleet toen familie, vrienden én de kunstenaars zelf tevoorschijn kwamen.

Kunstenaars met verstandelijke beperking

Femke is initiatiefnemer van Stichting hetWerkvan en samen met HandicapNL wordt jaarlijks de BuitenGewoon Kunst tour gehouden waarbij kunstenaars met een verstandelijke beperking inspiratie opdoen en een podium krijgen voor hun werk. Voor HandicapNL is haar jarenlange inzet de reden om in samenwerking met het Vriendenfonds van de Vriendenloterij haar te verrassen en zo haar droom te verwezenlijken.

“Het eerste wat ik na de operatie dacht is ’ik wil weer leren rennen’.”
“Het eerste wat ik na de operatie dacht is ’ik wil weer leren rennen’.”
“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”
“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”