We zijn er écht klaar voor: HandicapNL

Directeur Daniëlle Schutgens over HandicapNL

 

Het is zover, ‘Lancering HandicapNL’ staat er kort in mijn outlookagenda. De hele dag is weliswaar geblokt, maar de twee woorden die zo nonchalant de hele dag in beslag nemen lijken niet zo veel voeten in de aarde te hebben. Niets is minder waar. Want deze twee woorden houden ons kantoor in Odijk al maanden en maanden druk bezig, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Alle doelgroepen van HandicapNL
Alle doelgroepen van HandicapNL

 

Toen ik in 2014 directeur werd van Fonds verstandelijk gehandicapten én Revalidatiefonds, wist ik dat er een paar flinke uitdagingen voor mij klaar lagen. De jaren daarvoor waren nogal wat wisselingen in management geweest en de eerste stap was dan ook om een stabiel team te creëren en samen te onderzoeken welke toekomstvisie wij hadden voor beide fondsen. En hoe zorgen we dat die toekomst realiteit wordt?

Twee fondsen worden één

De afgelopen drie jaar hebben we al veel wijzigingen doorgevoerd bij beide fondsen, stapje voor stapje, die voor de buitenwereld minder zichtbaar zijn maar die bijvoorbeeld wel invloed hadden op de manier waarop we de collecte aansturen of waarop aanvragen gehonoreerd worden. Toch bleef steeds weer dat geluid uit onze kamers komen: waarom zijn wij eigenlijk niet één? We willen dezelfde problemen oplossen, dezelfde steun geven, dezelfde moeilijkheden zichtbaar maken voor zowel mensen met een verstandelijke, meervoudige of fysieke beperking. Waarom dan twee fondsen als we samen één kunnen zijn en zo meer impact kunnen maken?

HandicapNL wil eerlijke kansen voor iedereen

En dus gaan vandaag Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds samen onder één naam: HandicapNL. Eén fonds voor de ruim 2 miljoen mensen met een handicap. De haken in ons logo staan symbool voor onze overtuiging: Iedereen hoort erbij! Onze missie is mensen sterker maken en ruimte geven voor meer zelfstandigheid. Vandaar dat wij zeggen: Iedereen eerlijke kansen. Je leest er alles over in ons gratis introductieboekje.

Hoe vreemd eigenlijk dat daar nog steeds een organisatie als de onze voor nodig is om iets wat zo vanzelfsprekend lijkt voor elkaar te krijgen? Hoe dan ook, wíj zijn er klaar voor! We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt en we hebben heel veel zin om onder de nieuwe naam en binnen onze mogelijkheden als goed doel onze samenleving nog mooier, kleurrijker en inclusiever te maken.’

Heel hartelijk dank voor jouw bijdrage aan de droom van velen!

Daniëlle Schutgens

Directeur HandicapNL
Voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds

 

PS. Mocht je je afvragen wat er voor jou als donateur of vrijwilliger verandert, lees dan vooral onze veelgestelde vragen.