We are the artists: Martine

Martine van Schuppen is een stralende verschijning van 26 jaar. Ze is haar nopjes, want er vinden opnames plaats voor het televisieprogramma 5 Uur Live. Voor deze gelegenheid is Martine speciaal naar de kapper geweest en heeft ze een stoer, zwart leren jasje aangetrokken. Deze vrolijke verbinder heeft het syndroom van Down en werkt al bijna zeven jaar in het atelier van Abrona.

Martine geeft een kushandje

Ooit manager worden

Twee dagen in de week is Martine te vinden Bij Johannes in Zeist en werkt daar in de bediening, de spoelkeuken en in het atelier. ‘Mijn droom is om hier ooit manager te worden. Maar ik wil later ook wel danseres worden’, vertrouwt Martine me toe. Daarnaast werkt ze twee dagen in het atelier in Huis ter Heide. ‘Ik vind eigenlijk alles leuk om te doen, behalve de spoelkeuken, bleh’ en ze trekt er een vies gezicht bij. 

“Ik ben er sprakeloos van, zo mooi, een beetje sprakeloos.”

Sinds kort woont Martine onder begeleiding samen met andere jongeren in een appartement in Amersfoort. Elke maandag kookt ze voor de mensen die op haar verdieping wonen. Haar favoriete gerecht om te maken is bami met satésaus en gebakken ei.

Boyband, shoppen en aandacht

Martine is een enorme levensgenieter en een drukke dame. Ze vindt zoveel dingen leuk om te doen. Ze geniet graag van muziek, houdt enorm veel van eten, dansen, boybands en… van alle aandacht die ze krijgt. Bovendien houdt ze van shoppen en mandala’s kleuren. Martine heeft zelfs een figurantenrol in een film!

Heerlijk onder dromen

In veel van haar kunstwerken verwerkt Martine roze en paars, dat zijn haar lievelingskleuren. Op haar dekbedontwerp zie je naast hartjes ook rozen. Dat zijn de lievelingsbloemen van Martine. Ze vindt het geweldig dat haar schilderij nu op een dekbed prijkt. Haar collega Jessica heeft haar dekbed al gekocht en droomt er heerlijk onder.

Martine bij 5 Uur Live

Op donderdag 14 november was ‘Crea Bea’ Martine te zien in 5 Uur Live (RTL4) met een korte reportage in de uitzending. Bekijk hier het fragment terug.

Dekbedovertrekken echt in de winkel

Het ontwerp van Martine maakt deel uit van de Kayori Kids collectie. Het idee om de Kayori Kids collectie te maken samen met HandicapNL bestaat al sinds het begin van onze samenwerking, vertelt Jorn Pashouwers van Kayori. ‘Samen geloven wij dat iedereen kwaliteiten en talenten heeft, met en zonder beperking. Wij willen dit graag visueel en tastbaar maken en laten zien dat als je iets wilt bereiken dit ook mogelijk is.’

 

Kayori-kids collectie

 

Bestel je favoriet(en) online à € 49,95 bij Kayori- Kids.

De Kayori Kids collectie is ook verkrijgbaar in diverse beddenspeciaalzaken.
Download hier de verkooppunten (PDF).

 

 

“Niet langer radeloos in mijn rolstoel”
“Niet langer radeloos in mijn rolstoel”
Foooocus helpt jongeren om hun plek in de maatschappij te vinden
Foooocus helpt jongeren om hun plek in de maatschappij te vinden