• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only

Reisorganisaties die reizen organiseren voor mensen met een beperking

Stel je hebt een beperking en wil op vakantie? Vaak is het nogal een flink gedoe om dat in je eentje allemaal te regelen, dus waarom zou je niet met een reisorganisatie meegaan? Dat scheelt je behoorlijk wat geregel en het is nog gezellig ook. In dit artikel zetten we een groot aantal organisaties op een rijtje die reizen organiseren voor mensen met een beperking. Voor zowel in het binnenland als daarbuiten.

Jonge vrouw in een rolstoel op het strand.
Jonge vrouw in een rolstoel op het strand.

 

Binnenlandse reizen

Sailwise organiseert watersportvakanties voor mensen met een beperking in Nederland. Sailwise biedt zeilvakanties aan, maar ook aangepaste accommodaties en groepsreizen. Kijk voor meer informatie op de website van Sailwise. Ook Zeilschool ’t Vossenhol organiseert een vakantieweek voor mensen met een handicap.

Stichting De Zonnebloem wordt vaak geassocieerd met ouderenreizen, maar dat betekent niet dat ze exclusief die doelgroep bedienen. De Zonnebloem organiseert namelijk vaarvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking en heeft ook een aangepast vakantiehuis in de aanbieding. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Aangepaste vakantiewoningen

Het Bio Vakantieoord in Arnhem is het vakantiepark dat speciaal is aangepast op de wensen en behoeften van mensen met een beperking. In dit park kan je een bungalow huren en met het gezin gezellig paardrijden, zwemmen en ‘s avonds lekker barbecueën. Ook de Koekoeksklok biedt een groepsaccommodatie en aangepaste vakantiewoningen aan, waarbij eventuele verpleging, fysiotherapie en andere hulpmiddelen voor handen zijn.

Voor een uitgebreid overzicht van vakantiewoningen voor mensen met een handicap kan je terecht bij Bungalowparkoverzicht.nl. Op deze pagina zijn alle zorgbungalows in Nederland verzameld die aangepaste faciliteiten hebben, speciaal voor bezoekers met een (chronische) lichamelijke of geestelijke beperking. Denk hierbij aan bredere paden zonder drempels voor rolstoelgebruikers en aangepast sanitair. Maar ook extra kamers voor gezinnen, families, groepen en begeleiders en speciaal opgeleid parkpersoneel, gespecialiseerd in omgang met bezoeker met zorgwens.

Groepsreizen

Onze samenwerkingspartner de Wielewaal organiseert groepsreizen voor mensen met een handicap. De reizen worden zowel naar binnenlandse bestemmingen als het buitenland gemaakt. Neem eens een kijkje op de website en wie weet ga jij volgend jaar wel naar één van de Waddeneilanden, Barcelona of Frankrijk.

Er zijn verschillende organisaties die groepsreizen aanbieden voor mensen met een beperking. Zo kunnen zij gezellig samen op vakantie en hebben ze tegelijk zorg en (vrijwillige) begeleiding binnen handbereik. Zo specialiseert SET Reizen zich al meer dan twintig jaar in het organiseren van reizen voor mensen met een beperking. Via het menu op de website kan je precies aangeven waar jij behoefte aan hebt en zo blijft er een selectie aan geschikte vakanties over voor zowel in het binnen- als het buitenland.

Zowel in het binnen- als buitenland

Stichting Buitenhof organiseert speciale vakanties voor diverse doelgroepen en heeft voor elk van deze groepen en aparte website. Zo is er Kompasreizen en Buitenhof Reizen voor mensen met een verstandelijke beperking en MundoRado voor mensen met een lichamelijke beperking of NAH (Niet aangeboren hersenletsel). Maar ook AutiTravel dat zich specialiseert in reizen voor (jong)volwassenen met autisme en Ouderen Vakanties voor, zoals de naam al laat raden, ouderen met een beperking. De keuze bij Stichting Buitenhof is dus ruim aanwezig.

Maar er zijn nog veel meer organisaties die reizen voor mensen met een handicap organiseren. Zo biedt Handicamp Outdoor niet alleen vakanties naar verschillende plekken in binnen- en buitenland aan, maar ook georganiseerde trips naar festivals zoals Oerol, Lowlands of het fameuze Oktoberfest in Munchen.  Ook Smarti organiseert een drietal speciale reizen per jaar en Adios reizen beschikt over een ruim aanbod aan vakantietrips van Europa tot zelfs op Curaçao!

Zorgvakanties

Wanneer je tijdens je vakantie wat meer hulp nodig hebt, is het ook mogelijk om op zorgvakantie te gaan. Zo kan er bij Zorgvakanties.com een offerte voor een reis op maat gemaakt worden, zodat je een reis kan maken die compleet aan jouw wensen voldoet.

Mocht je nog niet helemaal gevonden hebben waar je naar op zoek bent? Neem dan een kijkje op de websites van De Blauwe Gids, Atlas van Zorg & Vakantie en Picture Vakanties. Deze web portalen bevatten een flinke verzameling van kleinschalige vakantie initiatieven voor diverse doelgroepen. Het aanbod is te divers om in een aantal zinnen te omschrijven, dus neem vooral een kijkje.

Begin op tijd!

Zoals je ziet maakt het niet uit wat je voorkeur is, de keuze is enorm. Waar je wel op moet letten is dat veel van deze georganiseerde vakanties kosten nogal wat voorbereiding. Zowel van jezelf als van de organisatie waarmee je gaat reizen. Het is daarom zaak om je vakantie een flinke tijd van tevoren te boeken, zodat je in ieder geval zeker weet dat jij komende zomer ook een leuke vakantietijd tegemoet gaat. Veel plezier!