• Doneer nu
 • Zoeken
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type
07 februari 2019

Vacature: Vrijwillige vriendschapscoach [Buddies] (4 uur)

UPDATE: Buddies heeft inmiddels een mooi aantal nieuwe vrienschapscoaches mogen aanstellen en is op dit moment druk aan de slag om nog meer vriendschap mogelijk te maken. Wil jij ons helpen? Wij zijn nog op zoek naar vrijwillige vriendschapscoaches in de provincies: Groningen, Overijssel, Gelderland, Limburg, Zeeland en Brabant

 

[Buddies] van HandicapNLzoekt

20 vrijwillige vriendschapscoaches

[Buddies] van HandicapNL helpt bijzondere vriendschappen tot stand te komen. Vriendschap tussen jongeren met- en jongeren zonder een verstandelijke beperking. Op dit moment staan er veel jongeren met een verstandelijke beperking op de wachtlijst om gekoppeld te worden aan een vriend. Dat willen wij graag snel oplossen en daarvoor hebben wij hulp nodig. Help jij ons mee om dit mogelijk te maken als vriendschapscoach binnen jouw regio?

Wat verwachten wij van jou?

Samen met de regiomanager bekijk jij welke koppelingen mogelijk zijn en maak je een afspraak voor een koppelgesprek. Jij zorgt dat iedereen die bij het gesprek aanwezig moet zijn er ook is en je begeleidt het gesprek. Jij beoordeelt volgens de criteria van [Buddies] of de vriendschap een goede match is en doet aanbevelingen aan de regiomanager. Als er een ‘klik’ is, dan zorg jij voor de terugkoppeling richting de regiomanager. Vind je het leuk om ook na het gesprek het vriendschapskoppel blijvend te volgen en te begeleiden dan is dat ook mogelijk. Als vriendschapscoach verwachten wij dat je gemiddeld 4 uur per week ingezet zal gaan worden. De tijden en dagen bepaal je zelf. Reiskosten worden vergoed.

Profiel van de vriendschapscoach:

 • Je bent gemiddeld 4 uur per week inzetbaar;
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen;
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met de doelgroep;
 • Kunt planmatig werken;
 • Kunt mensen aan je binden;
 • Hebt ervaring in het begeleiden van gesprekken;
 • Kunt zelfstandig werken;
 • Bent besluitvaardig;
 • Je kunt mondeling en schriftelijk goed in het Nederlands communiceren.

Wat bieden wij?

[Buddies] verzorgt voor jou een training, voordat je gaat starten met je werkzaamheden. Daarnaast word je ondersteund door de regiomanager en het secretariaat. Onbetaalbaar is de brede glimlach, en de voldoening bij elke geslaagde koppeling!

[Buddies] is actief in 26 gemeenten en is verdeeld over 4 regio’s; Noord, Zuid, Midden en Zuid/West. Elke regio wordt aangestuurd door een regiomanager. Het landelijk secretariaat is gevestigd in Odijk.

Voldoe je aan bovenstaand profiel en wil jij bijzondere vriendschappen mogelijk maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem contact op met onze programmamanager, Marcia van Beek; Marcia@handicap.nl of 030-2363777. Wij kijken uit naar jouw reactie.