Vacature: Online Marketeer

Odijk | 32-36 uur: “Resultaatgerichte online marketeer gezocht met een liefde voor DATA, die zijn/haar skills wil inzetten voor maatschappelijke verandering“

De functie

Als online marketeer zorg jij voor dat (nieuwe) donateurs en vrijwilligers van HandicapNL heel makkelijk kunnen bijdragen aan onze missie. Op onze website weten zij precies te vinden wat ze nodig hebben en kan jij hen verleiden tot actie: om donateur of vrijwilliger te worden.

Je werkt customer journeys uit en optimaliseert deze. Je draagt zorg voor een goede performance van de website, zet conversiepagina’s op en samen met je content collega’s, onderhoud je de content. Je meet, analyseert en stuurt bij om nog betere resultaten te halen o.b.v. rapportages in Salesforce, Pardot, en Google.

Met e-mailmarketing houd je mensen betrokken en verleid je ze om weer in actie te komen. Voor jou zijn heldere KPI’s vanzelfsprekend en je wil niets liever dan ze te behalen. Dit doe je uiteraard samen met je collega marketeers en contentspecialisten.

Waarom zou je bij HandicapNL willen werken als je als online marketeer bij veel organisaties terecht kan?

Niet zo moeilijk: écht van betekenis zijn voor een hele grote groep mensen die het niet altijd makkelijk hebben. Maar ook inhoudelijk écht verschil maken met jouw sterke analyses, goede content en engagement programma’s. Wij maken stappen in het Agile werken en hanteren voor sommige projecten de Scrum methode via Monday. Het is een pré als je hier al ervaring mee hebt.

Wie ben jij?

 • Je bent ambitieus, nieuwsgierig en je denkt in kansen en mogelijkheden;
 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding en/of werkervaring (pré) op vergelijkbaar niveau;
 • Je werkt analytisch en data gedreven met bijvoorbeeld Google Analytics en Google Data Studio;
 • Het is fijn als je onze systemen al kent (SalesForce, WordPress, Pardot) en anders ben je leergierig genoeg om er snel mee te leren werken;
 • Je hebt een snelle pen en je bent handig met het opzetten en verzenden van e-mail nieuwsbrieven;
 • Je bent proactief, punctueel en je kan prioriteiten stellen;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Over de organisatie en het team

Iedereen heeft recht op een normaal leven. Voor twee miljoen mensen met een handicap is een normaal leven echter vaak niet weggelegd. Zij zitten zonder werk, gaan naar aparte scholen en worden buitengesloten van sociale activiteiten. Daarom doet HandicapNL er alles aan om kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap de kansen en handvatten te geven om écht het maximale uit het leven te halen. Zo maken we festivals toegankelijk, zorgen we voor betekenisvolle vriendschappen tussen mensen mét en zonder handicap, geven we mensen een échte start na hun revalidatie en ondersteunen we mantelzorgers zodat zij ook aan hun eigen leven toekomen.

De afdeling Fondsenwerving & Communicatie is verantwoordelijk voor de werving van donateurs, bedrijven, fondsen en andere organisaties, én de inzet van duizenden vrijwilligers. Wij hebben twee posities beschikbaar voor online marketeer, namelijk voor de teams Particuliere Fondsenwerving en Lokale Fondsenwerving. Het team Particuliere Fondsenwerving houdt zich bezig met het werven van nieuwe donateurs, het behoud en het verder ontwikkelen van de relatie met onze (potentiële) donateurs. Bij het team Lokale Fondsenwerving ben je meer lokaal actief en zijn engagement programma’s voor collectanten en lokale vrijwilligers van belang.

Er werken bij HandicapNL veertig vaste medewerkers en 12.000 gedreven vrijwilligers. De afdeling Fondsenwerving & Communicatie bestaat uit 16 collega’s die werken in vier teams: Lokale werving (vacature), Particuliere werving (vacature), Zakelijke werving en Marketing & Merk.

HandicapNL zorgt goed voor je

Het werkplezier haal je al uit de samenwerking met je collega’s en je team dat met gave content en slimme data-driven marketing donaties werft, én uit de energieke, informele werksfeer die diversiteit en inclusie omarmt. Maar ook de arbeidsvoorwaarden zijn goed:

 • Hybride werken: op kantoor ontmoet je jouw collega’s en is er alle ruimte om met elkaar te brainstormen. Thuis kan je gefocust werken, koffie drinken die jij het lekkerst vindt en tussendoor even een wasje doen;
 • Een aanstelling van 36 uur per week (32 uur is bespreekbaar) met een salaris in schaal 8 (CAO Sociaal Werk);
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget, vitaliteitsuren en een individueel keuzebudget (IKB);
 • Een goede pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Ruimte voor eigen initiatief, graag zelfs! We zijn een club met ervaren professionals waarmee je prima sparren en verandering mee vorm kunt geven;
 • Niet te vergeten: die collega’s zijn ook nog eens superleuke mensen met wie het fijn samenwerken is, niet gejaagd, wél doelgericht.

Sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV naar vacature@handicap.nl, t.a.v. Alejandra Ferrari, HR Manager. Je sollicitatie wordt snel bevestigd en binnen een week laten wij je weten of en hoe verder. Heb je meer inhoudelijke vragen? Neem contact op met Lianne Boot, Lead Particuliere Fondsenwerving, via Lianne@handicap.nl of bel naar (030) 236 37 77.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van ons aannamebeleid.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Het eerste wat ik na de operatie dacht is ’ik wil weer leren rennen’.”
“Het eerste wat ik na de operatie dacht is ’ik wil weer leren rennen’.”
“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”
“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”