Vacature: Marketing & Communicatie adviseur

Odijk | 36 uur: “Een rol waarin Marketing en Communicatie echt hand in hand gaan. Waarin doelgroepmarketing, brandmanagement en corporate- en stakeholder communicatie worden ingezet om maatschappelijke verandering te realiseren”

De functie

Dit is een rol waarin Marketing en Communicatie echt hand in hand gaan. Als Marketing- en Communicatieadviseur zorg je ervoor dat je alles uit deze disciplines haalt om HandicapNL goed in de markt te positioneren en mensen te werven voor deelname aan onze programma’s Toegankelijke Festivals en Buddies. Met een compact team en in nauwe samenwerking met andere disciplines binnen en buiten de afdeling Fondsenwerving en Communicatie (FonCom), ben je verantwoordelijk voor doelgroepmarketing (mensen met een handicap), brandmanagement en corporate- en stakeholder communicatie.

Waarom bij HandicapNL als je bij zo veel andere organisaties kunt werken?

Omdat wij vooroplopen in het realiseren van maatschappelijke verandering. Met onze projecten laten wij zien dat het kan door zelf actie te ondernemen. Bij ons kun je echt iets betekenen voor een grote groep mensen, maar ook inhoudelijk verschil maken. Een stevig merk opent nu eenmaal veel deuren en dat is wat wij nodig hebben om meer impact te maken.

In jouw werk staan merkbekendheid, en merkwaardering centraal, net als het werven van deelnemers aan onze programma’s. Als er bijvoorbeeld kaartjes voor toegankelijke festivals beschikbaar zijn, weet jij die aan de man te brengen. Ook zorg jij ervoor dat jongeren met een handicap weten bij wie ze moeten aankloppen voor een buddy.

Wat ga je concreet doen?

 • Uitvoeren van de (nieuwe) merk- en positioneringsstrategie, samen met externe bureaus;
 • Sturen op een consistent en herkenbaar merk (brandmanagement);
 • Uitvoeren van merkcampagnes, bijvoorbeeld voor de collecteweek;
 • Zorgdragen voor marketing en impactcommunicatie ten behoeve van eigen programma’s gericht op mensen met een handicap;
 • Projectmanagement van o.a. jaarverslag;
 • Ondersteunen van de verschillende afdelingen op het gebied van (stakeholder)communicatie.

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met marketing, communicatie, campagnes en brandmanagement;
 • Resultaatgericht werken en een hands-on mentaliteit;
 • Plannen maken en die zelf uitvoeren;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Affiniteit met de missie van HandicapNL en de programma’s die we doen is een pré.

Over de organisatie en het team

Iedereen heeft recht op een normaal leven. Voor twee miljoen mensen met een handicap is een normaal leven echter vaak niet weggelegd. Zij zitten zonder werk, gaan naar aparte scholen en worden buitengesloten van sociale activiteiten. Daarom doet HandicapNL er alles aan om kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap de kansen en handvatten te geven om écht het maximale uit het leven te halen. Zo maken we festivals toegankelijk, zorgen we voor betekenisvolle vriendschappen tussen mensen mét en zonder handicap, geven we mensen een échte start na hun revalidatie en ondersteunen we mantelzorgers zodat zij ook aan hun eigen leven toekomen.

De afdeling Fondsenwerving en Communicatie (FonCom) is verantwoordelijk voor het werven van donaties van betrokken donateurs, bedrijven, fondsen en andere organisaties, én de inzet van duizenden vrijwilligers. Wij doen dat met communicatie die mensen in hun hart weet te raken en die uitnodigt om bij te dragen aan onze missie.

Er werken bij HandicapNL veertig vaste medewerkers en 12.000 gedreven vrijwilligers.

De afdeling FonCom bestaat uit 17 collega’s die werken in vier teams: Lokale werving, Particuliere werving, Zakelijke werving en tenslotte Marketing & Merk, waar jij komt te werken. Je werkt nauw samen met de collega’s van FonCom, met de programmateams Buddies en Toegankelijke Festivals en de afdelingen Impact & Bestedingen en HR. Je rapporteert aan de Lead Merk & Marketing.

HandicapNL zorgt goed voor je

Het werkplezier haal je al uit de samenwerking met je collega’s en je team dat met gave content en slimme data-driven marketing donaties werft, én uit de energieke, informele werksfeer die diversiteit en inclusie omarmt. Maar ook de arbeidsvoorwaarden zijn goed:

 • Hybride werken: op kantoor ontmoet je jouw collega’s en is er alle ruimte om met elkaar te brainstormen. Thuis kan je gefocust werken, koffie drinken die jij het lekkerst vindt en tussendoor even een wasje doen;
 • Een aanstelling van 36 uur per week (32 uur is bespreekbaar) met een salaris in schaal 8 (CAO Sociaal Werk);
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget, vitaliteitsuren en een individueel keuzebudget (IKB);
 • Een goede pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Ruimte voor eigen initiatief, graag zelfs! We zijn een club met ervaren professionals waarmee je prima kunt sparren en verandering mee vorm kunt geven;
 • Niet te vergeten: die collega’s zijn ook nog eens superleuke mensen met wie het fijn samenwerken is, niet gejaagd, wél doelgericht.

Sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV naar vacature@handicap.nl, t.a.v. Alejandra Ferrari, HR Manager. Je sollicitatie wordt snel bevestigd en binnen een week laten wij je weten of en hoe verder. Heb je meer inhoudelijke vragen? Neem contact op met Jeroen van de Koppel, Manager Fondsenwerving & Communicatie, via jeroen@handicap.nl of bel naar (030) 236 37 77.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van ons aannamebeleid.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature: Fondsenwerver particuliere markt (acquisitie)
Vacature: Fondsenwerver particuliere markt (acquisitie)
Vacature: Online Marketeer
Vacature: Online Marketeer