Vacature: HR Manager

Odijk | 28 uur: “Werken aan een sterke HR organisatie en bijdragen aan sociale verandering? Dat kan in deze generalistische HR rol op strategisch-tactisch niveau. Een rol voor een ervaren HR professional die graag met de voeten in de klei staat”

Vacature HR ManagerDe functie

Deze functie heeft de afgelopen tijd een grote ontwikkeling doorgemaakt, van operationeel naar tactisch-strategisch HR. Wij zijn daarom op zoek naar een HR professional die de grote lijnen ziet, koers zet, maar ook praktisch is ingesteld.

In deze adviserende- beleidsvormende rol, ben je lid van het MT en denk je actief mee bij strategische beslissingen. Je werkt nauw samen met het management, maar in het bijzonder met de Managers Financiën & Operatie en Strategie & Organisatie. Je rapporteert aan de bestuurder.
Het betreft een solo-rol, waar ook operationele zaken voorbijkomen, maar je wordt ondersteund door een HR Medewerker die de meeste operationele taken op zich neemt en wie je functioneel aanstuurt.

In deze rol komen alle facetten van HR aan bod met daarin een aantal dominante thema’s zoals: verzuim, werving & selectie, organisatie- en talentontwikkeling, advies en coaching van werknemers en management. Werving & Selectie is de komende tijd van groot belang vanwege het aantal vacatures.

Waarom bij HandicapNL als je bij zo veel andere organisaties kunt werken?

Omdat je deel gaat uitmaken van een team bevlogen en gemotiveerde mensen die werken aan maatschappelijke verandering. Bij ons kun je echt iets betekenen voor een grote groep mensen, maar ook inhoudelijk verschil maken. Met een goed lopende HR organisatie kunnen onze mensen werken aan meer impact maken!

Jouw bijdrage

Deze rol vraagt om een hands-on persoon die de grote lijnen overziet, HR beleid kan vormgeven en de vertaalslag maakt naar een prettige en effectieve organisatie met bijbehorende processen. Onderstaande opsomming geeft een beeld van het werk:

 • Adviseren en ondersteunen van de bestuurder m.b.t. HR gerelateerde onderwerpen;
 • Optreden als inhoudelijke sparringpartner en adviseur van lijnmanagers bij diverse personeelszaken en het voortouw nemen in de complexe cases;
 • Medeontwerpen en toezien op goede HR-processen;
 • Initiatief nemen voor HR People projecten die de organisatie verder brengen en vitaliteit bevorderen;
 • Complexe verzuimcases begeleiden en werken aan terugdringen van ziekteverzuim;
 • Actieve rol spelen in de interne communicatie;
 • Actief op social media voornamelijk LinkedIn, maar ook andere kanalen inzetten in samenwerking met Communicatie;
 • Recruitmentactiviteiten uitvoeren met Recruiter Seat LinkedIn;
 • Inspelen op HR trends en HR prioriteiten vanuit de organisatie.

Jouw profiel

Je bent een open en op samenwerking gericht persoon die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bent pragmatisch, communicatief sterk en weet anderen makkelijk mee te krijgen. Deze rol past dan ook bij een energieke Manager HR die mensen in hun kracht zet, verbeteringen ziet en doortastend te werk gaat. Als HR verantwoordelijke weet je HR onderwerpen in het MT te agenderen/motiveren, je benoemt en belegt verantwoordelijkheden waar ze thuishoren en geeft constructieve feedback.

Belangrijke competenties zijn: doelgerichtheid, besluitvaardigheid, flexibiliteit, goed kunnen plannen, prioriteren en delegeren.

Wij zoeken iemand die vertrouwd is met social media en naast de HR adviesactiviteiten, ook de lead neemt in recruitment. Verder vinden wij het belangrijk dat je relevante ervaring hebt in een rol waar je met een MT werkt en vanuit HR richting geeft.

Over de organisatie

Iedereen heeft recht op een normaal leven. Voor twee miljoen mensen met een handicap is een normaal leven echter vaak niet weggelegd. Zij zitten zonder werk, gaan naar aparte scholen en worden buitengesloten van sociale activiteiten. Daarom doet HandicapNL er alles aan om kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap de kansen en handvatten te geven om écht het maximale uit het leven te halen. Zo maken we festivals toegankelijk, zorgen we voor betekenisvolle vriendschappen tussen mensen mét en zonder handicap, geven we mensen een échte start na hun revalidatie en ondersteunen we mantelzorgers zodat zij ook aan hun eigen leven toekomen.

Er werken bij HandicapNL veertig vaste medewerkers, allemaal hele betrokken mensen die hard werken voor de doelgroep en regelmatig ook als vrijwillige op een festival of event te vinden zijn. We zijn ambitieus en niet bang om nieuwe dingen uit te proberen, als wij maar verandering kunnen realiseren. Je komt te werken in een energieke en informele organisatie die diversiteit en inclusie omarmt.

Het primair proces is belegd bij de afdelingen: Fondsenwerving & Communicatie, Impact & Bestedingen en HandicapNL Uitvoeringsprogramma’s. Ondersteunend aan het primair proces zijn Financiën & Operatie (secretariaat, administratie, IT), Strategie & Organisatie en HR. Zo’n 12.000 vrijwilligers ondersteunen ons in ons werk.

Dit kan je van ons verwachten

Wij vallen onder de CAO Sociaal Werk en kunnen je een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden bieden waaronder:

 • Een aanstelling voor 28 uur per week met een salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, in schaal 10;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget, vitaliteituren en een individueel keuzebudget (IKB);
 • Flexibel werken vanuit huis en ons kantoor in Odijk, nabij Utrecht;

Heb je interesse?

Stuur dan je motivatie en CV naar vacature@handicap.nl, t.a.v. Alejandra Ferrari, HR Manager a.i. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Alejandra op (030) 236 37 77.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van ons aannamebeleid.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature: Fondsenwerver particuliere markt (acquisitie)
Vacature: Fondsenwerver particuliere markt (acquisitie)
Vacature: Online Marketeer
Vacature: Online Marketeer