Trainer Henk de Jong overhandigt Gebaar van Waardering aan ouders Henkjan en Femke

Femke en superboer Henkjan kregen vandaag het Gebaar van Waardering uitgereikt door De Graafschap trainer Henk de Jong. De Jong reikte de verwenbox vol leuke, lekkere en lieve dingen uit aan het stel, omdat ze veel zorg hebben voor en om hun zoontje Jens. Jens is ruim een jaar en heeft het syndroom van Down. Ze hebben daardoor een pittig jaar achter de rug. De nicht van Femke, Petra, gaf ze daarom op voor het Gebaar van Waardering van HandicapNL.

De Graafschap trainer Henk de Jong op de foto met ontvangend gezin van het Gebaar van Waardering.
De Graafschap trainer Henk de Jong op de foto met ontvangend gezin van het Gebaar van Waardering.

‘We zien jullie wel’

Met deze verwenbox wil ze hen een steun in de rug geven. Dat Henk de Jong, trainer van Eredivisionist De Graafschap, de verwenbox uit komt reiken maakt het voor Henkjan en zijn vrouw Femke nog specialer. De Jong: “Natuurlijk is het normaal om goed te zorgen voor je kind, met of zonder handicap. Maar zorgen voor een kind mét handicap stopt nooit. En dat vergeten mensen nog wel eens. Met dit Gebaar van Waardering zeggen we eigenlijk met zijn allen: We zien jullie wel en we vinden het super hoe jullie het doen.’”

”Zorgen voor een kind mét handicap stopt nooit. En dat vergeten mensen nog wel eens.”

Henk de Jong, trainer van De Graafschap

Zestig procent van de mantelzorgouders heeft burn out

Ouders van kinderen met een handicap zijn dag en nacht bezig met de zorg. 60% van de ouders met een kind met een handicap kampt met een burn-out. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maakt het nog lastiger. HandicapNL vindt dat deze ouders een Gebaar van Waardering verdienen.

Honderden verwenboxen uitgedeeld in heel Nederland

Daarom heeft HandicapNL voor het tweede jaar op rij de actie het Gebaar van Waardering opgezet. Dit om ouders die het al zwaar genoeg hebben met de zorg voor hun kind te verblijden met een verwenbox vol leuks en lekkernijen. Heel Nederland kon iemand opgeven voor dit initiatief. Nederland kwam massaal in actie en binnen korte tijd waren alle 700 verwenboxen aangevraagd. De komende twee weken bezorgt HandicapNL door heel Nederland verwenboxen om al deze ouders te laten zien dat hun zorg gewaardeerd en gezien wordt.

 

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten