Support na revalidatie bij de Rehab Academy

Hoe pak je na je revalidatie het gewone leven weer op? De Rehab Academy biedt ondersteuning en praktische hulp door middel van gerichte trainingen.

Rehab Academy op pad

Thuis ook hulp nodig

Wim Jans (61) verloor drie jaar geleden bij een ernstig ongeluk zijn linkeronderbeen. ‘Na drie maanden in een revalidatiecentrum kwam ik thuis. Alle support viel weg. Ik kreeg alleen nog twee keer per week fysiotherapie. Terwijl er zoveel dingen zijn waarbij ik hulp kon gebruiken. Net rond die tijd was er in onze gemeente Westerveld een proefproject met de Rehab Academy.

Elke dag traplopen

Ik zag het eerst niet zitten, maar mijn vrouw haalde me over om mee te doen. En ze kreeg gelijk, het was helemaal geweldig. De mensen van de Rehab Academy houden je een spiegel voor en helpen je je grenzen te verleggen. Zo stelde Coen voor om de Peperbus in Zwolle op te klimmen, een toren van 260 treden. Ik zei: “Echt niet. Stel dat ik het haal, dan moet ik ook nog naar beneden.” Maar het is me mooi wel gelukt. Top, want ik woon op een bovenverdieping en moet bijna twintig traptreden op en af. Nu weet ik hoe ik dat het beste kan doen.

Wat je doel ook is, een reis of een survivaltocht, bij Rehab Academy verleg je actief je grenzen en ontdek je de mogelijkheden van je beperking.

Ook fijn aan de Rehab Academy is dat ze een groot netwerk hebben, waardoor ze bij veel problemen kunnen helpen. En je mag de rest van je leven op ze terugvallen. Ja, ik ben blij dat ik naar mijn vrouw heb geluisterd. En zij is dat ook.’

Revalidatie is een leerproces

Coen Vuijk, initiatiefnemer: ‘Revalidatie is een leerproces, maar daar is in de centra geen tijd en ruimte meer voor. Bij ons kun je oefenen, het hoeft niet in één keer goed te gaan. Er zijn speciale stages voor op de werkvloer, zodat je weet wat je te wachten staat als je weer aan het werk gaat. En dankzij HandicapNL kunnen we weer vier trajecten aanbieden om mensen verder op weg helpen.’

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”