• Doneer nu
 • Zoeken
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type

Stemmen voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)

19 januari 2017

 

‘Stem jij ook?’ is erop gericht om mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en moeilijklerenden in de aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 politiekbewust te maken en hen te leren gebruik te maken van hun stemrecht.

Daarnaast is het project bedoeld om lokale (MEE-)organisaties en (zorg)instellingen te faciliteren bij het organiseren van voorlichting en workshops, waarbij mensen met een lichte verstandelijke beperking wegwijs gemaakt worden in het waarom en hoe van het stemmen.

Politici bewust maken van het project

Het project richt zich op volwassenen met een IQ tussen 50 en 85.  Daarnaast moet het project ook politici bewust maken van de grote kiezersgroep met LVB en hun specifieke behoeften. In Nederland wonen ruim 74.000 mensen met LVB (IQ 50 – 70) en daarnaast nog eens 2,2 miljoen zwakbegaafden (IQ 70- 85).

Organisatoren

‘Stem jij ook? is een initiatief van MEE NL en ProDemos,gesteund door Fonds verstandelijk gehandicapten, VGN, NSGK, VSBfonds en Stichting SPZ en bestaat uit 4 onderdelen:

 1. Landelijke Kiezersdag op 11 februari 2017
 2. Workshops in het land
 3. Website stemjijook.nu
 4. Stemjijook-verkiezingskrant

Meer informatie over deze onderdelen staat op www.stemjijook.nu.Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.