Sporters mét en zonder handicap trotseren regen tijdens estafette Sponsor Team Triathlon voor HandicapNL

Odijk/Veenendaal, 26 augustus 2018

Maar liefst 25 teams, bestaande uit atleten met en zonder handicap, hebben zich sportief van hun beste kant laten zien en er een fantastische middag van gemaakt. Met een opbrengst van 8.429 euro is de Sponsor Team Triathlon serie, onderdeel van de Triathlon Veenendaal, afgelopen weekend een enorm succes geworden. Met het opgehaalde geld steunt HandicapNL de rolstoelvaardigheidstrainingen van K-J Projects.

Groepsfoto van de deelnemers aan de Sponsor Team Triathlon serie van HandicapNL tijdens Triathlon Veenendaal.
Groepsfoto van de deelnemers aan de Sponsor Team Triathlon serie van HandicapNL tijdens Triathlon Veenendaal.

Verdubbelde opbrengst

De samenwerking tussen Triathlon Veenendaal en HandicapNL is bijzonder goed verlopen. “Prachtig om te zien dat samen sporten zo verbroedert”, aldus Daniëlle Schutgens, directeur van HandicapNL.  Ondanks het minder goede weer was het een geweldig evenement, waarbij er een mooi bedrag bij elkaar is gesport. McDonalds Veenendaal deed nog een duit in de zak door de binnengehaalde inschrijfgelden a 2,50 per persoon voor HandicapNL te verdubbelen. Ook de deelnemende teams hebben keihard hun best gedaan om geld op te halen voor de rolstoelvaardigheidstrainingen, wat de totale opbrengst bracht op 8429 euro.

Zelfredzamer en zelfverzekerder op pad in de rolstoel

Met de opbrengst van de Sponsor Team Triathlon worden de trainingen van K-J Projects gefinancierd.  K-J Projects is een organisatie van Paralympiër Kees-Jan van der Klooster die zich inzet om actieve rolstoelgebruikers zekerder door het leven te laten gaan. Hoewel basisvaardigheden in het revalidatiecentrum worden geleerd, stuiten rolstoelgebruikers in het dagelijks leven op veel obstakels. De training geeft een enorme boost in vaardigheid en zelfvertrouwen. Het blijkt een investering voor het leven. Wil je hieraan bijdragen, dan kan dat nog steeds via de actiepagina: www.evenementen.voorhandicap.nl.