• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Aan de slag in de speeltuin

17 april 2018

Jantje Beton en HandicapNL brengen speeltuinen en mensen met een verstandelijke beperking samen met het project ‘Aan de slag in de speeltuin’. Hierbij worden speeltuinen gekoppeld aan instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs. Hierdoor krijgen jongeren met een verstandelijke beperking bij de speeltuinen een werkplek en speeltuinen ondersteuning in het onderhoud en beheer. 


Betekenisvol werk voor mensen met een beperking

“Als ik in de speeltuin ben, voel ik me vrij.” “Ik zou iedere dag wel in de speeltuin willen werken.” “In de speeltuin ben ik blij en gelukkig.” Dit zijn een paar van de uitspraken van mensen met een verstandelijke beperking die al aan de slag zijn. Het is duidelijk dat het kunnen werken in een speeltuin van grote meerwaarde is voor deze jongeren. “Het vergroot je eigenwaarde en zelfstandigheid als je meedoet in de samenleving. Dat geldt ook voor 2,2 miljoen mensen met een verstandelijke beperking in Nederland”, aldus Daniëlle Schutgens, directeur van HandicapNL.

Succesvolle samenwerking

Er zijn in Nederland al tientallen speeltuinen waar jongeren met een beperking werken en met succes. Het verlicht niet alleen het werk voor de vrijwilligers maar voegt ook echt iets toe aan de speeltuin als ontmoetingsplek voor de buurt. Bezoekers zien de aanwezigheid van mensen met een beperking als iets positiefs. De speeltuinen die al actief zijn, noemen als ander belangrijk pluspunt de samenhorigheid die de samenwerking met zich meebrengt. Rob van Gaal, directeur van Jantje Beton vertelt dat door ondersteuning van de jongeren met een beperking  meer speeltuinen openblijven en  65 duizend kinderen buiten blijven spelen”.

Met steun van de VriendenLoterij willen we de komende jaren minimaal 125 speeltuinen verbinden met scholen voor speciaal onderwijs of instellingen voor dagbesteding waarbij we minimaal 875 jongeren met een beperking aan de slag kunnen laten gaan. Kijk voor meer info op Aan de slag in de speeltuin.

Help mee

HandicapNL steunt ‘Aan de slag in de speeltuin’ met een bijdrage. Zodat ook aankomend jaar weer tientallen mensen met een verstandelijke beperking volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Gun jij mensen met een beperking ook betekenisvol werk? Help dan met een gift.

Ja, ik doneer

 

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.