Aan de slag in de speeltuin

Jantje Beton en HandicapNL hebben de afgelopen 3 jaar mensen met een verstandelijke beperking samen gebracht met het project ‘Aan de slag in de speeltuin’. Hierbij zijn speeltuinen gekoppeld aan instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs. Hierdoor kregen jongeren met een verstandelijke beperking bij de speeltuinen een werkplek en speeltuinen ondersteuning in het onderhoud en beheer.

Team aan het werk tijdens project 'aan de slag in de speeltuin'
Team aan het werk tijdens project ‘aan de slag in de speeltuin’

Betekenisvol werk voor mensen met een beperking

“Als ik in de speeltuin ben, voel ik me vrij.” “Ik zou iedere dag wel in de speeltuin willen werken.” “In de speeltuin ben ik blij en gelukkig.” Dit zijn een paar van de uitspraken van mensen met een verstandelijke beperking die al aan de slag zijn. Het is duidelijk dat het kunnen werken in een speeltuin van grote meerwaarde is voor deze jongeren. “Het vergroot je eigenwaarde en zelfstandigheid als je meedoet in de samenleving. Dat geldt ook voor 2,2 miljoen mensen met een verstandelijke beperking in Nederland”, aldus Daniëlle Schutgens, directeur van HandicapNL.

Bewezen succes

De afgelopen 3 jaar hebben HandicapNL en Jantje Beton met steun van de VriendenLoterij 60 speeltuinen succesvol gekoppeld aan zorginstellingen en scholen in het speciaal onderwijs. Met het project ‘Aan de slag in de speeltuin’ hebben meer dan 300 mensen met een verstandelijke beperking een leuke werkplek gevonden. Door ondersteuning van de mensen met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 30 duizend kinderen buiten blijven spelen. ‘Aan de slag in de speeltuin’ is een samenwerkingsverband tussen Jantje Beton en HandicapNL en wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Help mee

HandicapNL heeft ‘Aan de slag in de speeltuin’ gesteund met een bijdrage. Zodat tientallen mensen met een verstandelijke beperking volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Gun jij mensen met een beperking ook betekenisvol werk? Help dan met een gift en maak samen met ons dit soort projecten mede mogelijk.

Ja, ik doneer

 

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten