Special Award 2019 expositie: volwaardige kunst die museale aandacht verdient

“Ik hoor heel veel mensen zeggen: dit zijn kunstwerken die recht uit het hart komen. En dat klopt, maar we moeten ook niet vergeten dat dit veelal professionele kunstenaars zijn, die heel hard werken. Het is volwaardige kunst die museale aandacht verdient.”

Aan het woord is kunstenaar en tussenjurylid Paul Klemann over de Special Award 2019-expositie in de Nicolaïkerk in Utrecht. De Special Award is dé vierjaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap, georganiseerd door Special Arts.

Voor de expositie zijn 39 kunstenaars geselecteerd die ieder met drie werken kans maken op één van de Special Award-prijzen die medio september worden uitgereikt. Het werk van deze kunstenaars is te bewonderen tot en met 15 september. Ben je deze zomer in Utrecht? Bezoek dan deze expositie.

Expositie Special Award 2019 in Nicolaikerk in Utrecht

Special Award 2019-expositie

Locatie: Nicolaïkerk Utrecht (naast het Centraal Museum), Nicolaaskerkhof 8, Utrecht
Wanneer: van 16 juli tot en met 15 september 2019
Geopend: dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.30 uur
Kijk voor actuele openingsinformatie op www.kerkenkijken.nl/kerken/nicolaikerk

Exclusieve rondleiding voor donateurs van HandicapNL

Naast de expositie worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals een kunsttour voor kinderen, een 60+ rondleiding en de kunstvesper. En een speciale rondleiding voor donateurs van HandicapNL. In deze rondleiding zullen alle zintuigen geprikkeld worden.

Datum: dinsdagmiddag 30 juli 2019
Starttijden: 13.00 uur en om 15.00 uur
Aantal deelnemers: 15 personen
Aanmelden: stuur een email aan aanmeldingen@specialarts.nl met uw voorkeurstijd, het aantal personen en contactgegevens.

Special Arts

Logo Special Award 2019Special Arts bevordert de kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. Naast de organisatie van projecten biedt Special Arts een structureel platform aan het beeldende werk van buitengewone kunstenaars via een galerie en kunstuitleen.

De Special Award 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door HandicapNL.

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten