Ruim € 56,6 miljoen voor goede doelen op Goed Geld Gala

Amsterdam, 15 februari 2017 – Maar liefst 56,6 miljoen euro gaat er in 2017 naar Nederlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De half miljoen deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met de VriendenLoterij zorgen hiervoor. De helft van ieder door hen gekocht lot gaat naar goede doelen die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van Nederlanders. Dit maakte de VriendenLoterij vandaag bekend tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala in Amsterdam.

Team HandicapNL neemt cheque in ontvangst samen met MS Stichting op Goed Geld Gala
Team HandicapNL neemt cheque in ontvangst samen met MS Stichting op Goed Geld Gala

 

In vergelijking met vorig jaar is er vanuit de VriendenLoterij 3,7 miljoen euro meer beschikbaar voor goede doelen. Hierdoor kunnen er in Nederland nieuwe maatschappelijke initiatieven en projecten van de grond komen, waarmee mensen net dat zetje krijgen dat ze verder helpt of waarmee vrijwilligers worden gesteund bij hun werk.

Mantelzorgers ondersteunt dankzij schenking
Zo kan het Nationaal Ouderenfonds dankzij een schenking van 495.000 euro een mantelzorgprogramma bij dementie ontwikkelen. Dit programma ondersteunt mantelzorgers bij hun goede zorg, zowel praktisch als in kennis. Dit is hard nodig, omdat dementie uitgroeit tot volksziekte nummer 1 en veel hulpbehoevende ouderen langer thuis blijven wonen. Deze schenking komt bovenop de reguliere bijdrage van 1.933.230 euro die het Nationaal Ouderenfonds over 2016 van de VriendenLoterij ontvangt.

Kinderen helpen bij (v)echtscheiding ouders
Villa Pinedo krijgt een schenking van 250.000 euro om beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingen te voorkomen of verzachten aan de hand van een buddyproject. Buddy’s zijn ervaringsdeskundigen die opgeleid zijn om kinderen en jongeren tussen 12 en 24 jaar te begeleiden in het verwerken van de scheiding van hun ouders. De stichting gebruikt de donatie van de VriendenLoterij om het buddyproject landelijk uit te rollen en meer buddy’s op te leiden.

Minister Schippers: “samen staan we sterk’
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was als spreker aanwezig tijdens het VriendenLoterij Goed Geld Gala: “Er zijn heel veel redenen om trots te zijn op Nederland. En één van die redenen is dat zo enorm veel Nederlanders zich met hart en ziel inzetten voor onze samenleving. Om van Nederland meer te maken dan een stukje grond aan de Noordzee. Ook de Vriendenloterij draagt hier een belangrijke steen aan bij. De voorbeelden van wat de goede doelen met hun bijdrage kunnen doen zijn geweldig. Hierdoor kunnen zij echt het verschil maken.”
Een overzicht van alle VriendenLoterij-schenkingen en meer informatie over bovenstaande projecten vindt u op de website van de vriendenloterij.

Fonds verstandelijk gehandicapten ontving €548268.- voor het voortzetten van hun werk om het leven van mensen van een verstandelijke beperking te verrijken.