Rot in het vak Astrid geeft na meer dan 30 jaar het collecte-stokje door

Zonder geld geen projecten, zo simpel is het. Onze collectanten en collecte-organisatoren zijn dan ook van levensbelang voor alles wat we bij HandicapNL doen. Je hebt kersverse beginners, maar ook collecte-helden die door vele jaren inzet gepokt en gemazeld zijn. Zo iemand is Astrid Tijssen: na meer dan 30 jaar geeft ze het stokje door.

Hoe het begon

Astrid

In 1985 begon Astrid met collecteren in de wijk Renneming in Heerlen. In 1988 werd ze wijkhoofd van deze wijk. Toen eind 1988 de toenmalige rayonleider Parkstad Limburg onverwachts overleed, werd haar gevraagd om hem op te volgen. “Ik hou wel van organiseren en zo rolde ik er eigenlijk in” verteld Astrid. Vanaf dat moment was ze rayonleider van een gebied van 12 gemeentes. Van haar lijst met 19 vrijwilligers bleven er uiteindelijk maar 10 over. “Gelukkig zijn er in de loop der jaren heel veel mensen bijgekomen” vervolgt ze.

 

Gelukkig zijn er in de loop der jaren heel veel mensen bijgekomen

Gullere gevers door de jaren heen

In de jaren dat Astrid actief is geweest voor HandicapNL ziet ze dat mensen steeds meer geven. Dat is natuurlijk een geweldige ontwikkeling, want geld voor doelen zoals HandicapNL is hard nodig. Maar het blijft een uitdaging om voldoende collectanten te vinden om langs de deuren te gaan – en die ook nog te behouden. Toch bouwt een goede collecte-organisator door de jaren heen hechte banden op. Dat levert trouwe collectanten op, weet Astrid als geen ander.

Een nieuw hoofdstuk

Na ruim 30 jaar als rayonleider en collecte-organisator voor HandicapNL komt dit hoofdstuk voor Astrid ten einde: “Het is ons plan om te gaan verhuizen naar boven de rivieren”. Ze blijft zich voorlopig lokaal inzetten, maar geeft haar stokje als rayonleider graag door. Een opvolger is nog altijd niet gevonden, en dat brengt een groot gat in de Limburgse HandicapNL collecte.

“Het is belangrijk om organisatorisch inzicht te hebben, interesse te hebben in de doelgroep en de moed niet te laten zakken als het wat tegen zit,” aldus Astrid. Als tip geeft ze mee: “Het duurt wel een tijdje voordat je ‘ingewerkt’ bent en het is belangrijk om op tijd beginnen met de organisatie”. Alle reden om je nu alvast op te geven voor de collecte in september, dus!

Opvolger gezocht!

Ben jij onze kersverse rayonleider voor Limburg? Heb je plezier in organiseren, de skill om met verschillende mensen te kunnen omgaan en zin in een nieuwe uitdaging? Stuur dan een mailtje naar info@collectebureau.nl!