Persbericht: Benefietbarbecue tegen eenzaamheid

Benefietbarbecue tegen eenzaamheid bij mensen met een verstandelijke beperking

Fonds verstandelijk gehandicapten roept Nederland van 12 tot 18 juni op een benefietbarbecue te organiseren. Met de inzamelingsactie wil het fonds nieuwe buddyprojecten mogelijk maken voor mensen met een beperking. Onder deze groep mensen is eenzaamheid een groot probleem, een vast maatje kan daarin een groot verschil maken. Niet alleen hoopt het fonds met de benefietactie geld in te zamelen, ook vragen zij deelnemers aan de barbecue te overwegen mensen met een beperking mee te laten barbecueën. Fonds verstandelijk gehandicapten zelf gaat 13 juni barbecueën met bewoners van Humanitas in Odijk.

Maar liefst 62% van de mensen met een beperking voelt zich eenzaam. Sociale contacten zoeken en onderhouden, meedoen in de maatschappij en leuke dingen doen, dat is voor hen niet vanzelfsprekend. Buddyprojecten, waarbij mensen zonder beperking vast maatje worden van mensen met een beperking, vergroten de wereld van zowel de buddy als degene met de beperking. Samen kunnen ze naar de bioscoop, winkelen, boodschappen doen of gewoon een kop koffie drinken. Allemaal zaken die net even makkelijker gaan of leuker zijn met een vertrouwd persoon.
Spontaan straatfeest of vaderdagcadeau

Er is eigenlijk altijd wel een goede reden om een barbecue te houden. Vier de zomer met vrienden, trakteer vader voor Vaderdag of organiseer een leuke avond met de hele buurt. De deelnemers van de benefietbarbecue wordt het nog makkelijk gemaakt ook: alle benodigdheden worden gratis geleverd en weer opgehaald door A-Z Barbecue & Gourmet Party Service, van bestek en bord tot barbecue, vlees- of vegetarisch menu, salades, sausen en broodjes. Per persoon kost de barbecue 9,95 euro waarvan 2,50 euro naar Fonds verstandelijk gehandicapten gaat.

 

Noot voor de redactie


De werknemers van Fonds verstandelijk gehandicapten hebben een groep mensen van het lokale Humanitashuis uitgenodigd om samen de kooltjes op te stoken en elkaar beter te leren kennen. Wilt u hier dinsdag bij zijn, dan kunt u contact opnemen met Jade Vening via pers@fondsverstandelijkgehandicapten.nl of 06 41 25 66 85.