Ondersteuning voor ouders van kinderen met een ernstige handicap

06 april 2018

De BOSK – belangenvereniging voor mensen met een meervoudig complexe handicap – weet als geen ander hoe belangrijk het is dat je je als ouder gesteund weet in een fase van onzekerheid. Juist dan is de ervaringskennis van andere ouders van grote waarde. Deze ervaringskennis is in samenwerking met professionals ingezet om checklists en korte filmpjes te ontwikkelen onder de titel Meervoudig Ondersteund.

 

De wereld staat plotseling op zijn kop

Voor ouders van jonge kinderen met een ernstig meervoudige beperking, staat de wereld plotseling op zijn kop. Er moeten allerlei zaken worden geregeld, maar waar begin je? Je bent op zoek naar heel veel informatie, op heel veel gebieden. Hoe bereid je je voor op wat komen gaat, op de gesprekken met de zorgverleners en op de behandelingen van je kind? Welke ondersteuning en mogelijkheden zijn er voor de ontwikkeling van je kind? Wat moet je regelen?

Hulp voor gezin met ernstig meervoudig beperkt kind

Tips, adviezen en ervaringen van ouders

De BOSK, als vereniging voor mensen met een meervoudig complexe handicap, weet als geen ander hoe belangrijk het is dat je je als ouder gesteund weet in een fase van onzekerheid die niemand kan wegnemen. Juist dan is de ervaringskennis van andere ouders van grote waarde. Deze ervaringskennis hebben we in samenwerking met professionals ingezet om checklists en korte filmpjes te ontwikkelen. Meervoudig Ondersteund is uitgewerkt in negen thema’s: binnen deze thema’s bieden we praktische checklists aan, met tips, handvatten en adviezen, en zijn er filmpjes geproduceerd, waarbij steeds een ander gezin aan bod komt met een ernstig meervoudig beperkt kind. Naast informatie hopen we dat ouders hier kracht en inspiratie uit zult halen om toe te passen op hun eigen situatie. 

Naar meervoudig ondersteund

 

 

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.
  • Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type