Nazorg voor kinderen met een hersentumor

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. Tijdens, maar ook na de behandeling.

Logo VOKK
Logo VOKK

Voor zieke en genezen kinderen én hun gezin

Jaarlijks wordt in Nederland bij ongeveer 600 kinderen tot achttien jaar kanker vastgesteld. Kanker brengt angst en onzekerheid met zich mee, voor kind en gezin. Het is dan fijn om steun en informatie te krijgen en ervaringen met anderen te delen. Daarom is de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK) opgericht. Zij zijn er voor zieke en genezen kinderen en jongeren én hun gezin.

Hoe werkt het?

VOKK zet zit in voor de beste zorg, nazorg en begeleiding voor kinderen met kanker en hun gezin in alle fasen. Door het mogelijk te maken ervaringen te delen, door informatie te bieden, belangenbehartiging, individuele begeleiding en kwaliteitstoetsing. Maar ook door het ontwikkelen van initiatieven en activiteiten om kinderen en gezinnen te steunen, zoals de Kanjerketting en de vijfjaarlijkse Ketting van Ballonnen. VOKK brengt twee tijdschriften uit: Attent voor ouders en Lef voor jongeren.

Alles wat VOKK doet baseert zij op de wensen, behoeften en ervaringen van ouders en kinderen. Met elkaar én met zorgverleners zoals kinderoncologen en verpleegkundigen, proberen zij de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van kinderen en hun gezin te verbeteren.

Help mee

Een kind met kanker heeft meer nodig dan medische behandeling. Zoals zijn of haar ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s. Maar ook hun leven staat op zijn kop met twijfel, angst en hoop en de vraag hoe nu verder? Vind jij het ook belangrijk dat kinderen met kanker een toekomst hebben, steun VOKK dan nu!

Ja, ik doneer