Muziekles van Slag & Vlag

Jelle Roeper, projectleider van Slag en Vlag, helpt muziekverenigingen die van start willen gaan met lessen voor mensen met een verstandelijke beperking. Vol passie en geduld werkt hij met hen aan een stappenplan om hun vereniging inclusiever te krijgen.

Omdat het tijdens corona een stuk lastiger is om muziekles bij je vereniging te krijgen, verzorgt Jelle Roeper deze zelf online. Dit doet hij samen met Philadelphia in Hallo Thuis!* , een platform voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

In onderstaande serie neemt Jelle zijn volgers mee langs een muziekstuk. Hij begint eenvoudig, maar gaandeweg worden de video’s steeds iets moeilijker. De serie is een aanrader als dagbesteding en gemakkelijk te gebruiken voor cliënten en begeleiders!

*Tip: Hallo Thuis! is voor iedereen te bekijken en biedt naast muziek nog heel veel andere leuke disciplines!

Over Slag en Vlag

Samen met Philadelphia, CGN en de KNMO werken we hard aan het inclusief maken van muziekverenigingen. Dit doen we onder de projectnaam Slag en Vlag. Dankzij dit project groeien de deelnemers in hun persoonlijke ontwikkeling én ervaren ze de saamhorigheid die samen muziek maken oproept!

Ondertussen zijn de samenwerkingspartners druk bezig om samen met het Fonds voor Cultuurparticipatie de komende jaren zoveel mogelijk muziekverenigingen inclusief te maken. Door heel Nederland. Dit wordt een vervolgproject op Slag en Vlag en zal uitgebreider zijn dan alleen slag- en vlaggroepen. Daarom noemen we dit project Music Unlimited. Want muziek maken is goed voor het brein, voor ieders brein.

Meer weten over Slag & Vlag?
Lees het interview met Jelle Roeper

Karlien: ‘Sommige dingen had ik eerder willen weten’
Karlien: ‘Sommige dingen had ik eerder willen weten’
Wie zorgt er voor onze kinderen als wij er niet meer zijn?
Wie zorgt er voor onze kinderen als wij er niet meer zijn?