Miranda: ‘Mijn lijf is een huis met afbrokkelend cement’

Miranda Engels (38) heeft het hypermobiliteitssyndroom (HSD). Ondanks dat haar lichaam haar hierdoor wel eens in de steek laat, zal deze heldin alles op alles zetten om op 27 september de 10 kilometer af te leggen bij de Rugzakrun!

Miranda Engels doet mee aan de Rugzakrun

Huis met afbrokkelend cement

Miranda Engels (38) is moeder van een zoon en zelfstandig ondernemer met een eigen praktijk. Kort geleden werd vastgesteld dat ze een zeldzame bindweefselaandoening heeft, het hypermobiliteitssyndroom. ‘Je kunt mijn lijf vergelijken met een huis waarvan het cement niet goed is. Terwijl je het één aan het repareren bent, brokkelt het ander alweer af.’

Meer begrip

‘Mijn gewrichtsbanden en pezen zijn te soepel, waardoor mijn gewrichten niet genoeg steun krijgen.’ Hierdoor staat Miranda het ene moment fris en fruitig op het schoolplein, terwijl ze het volgende moment in haar rolstoel zit. ‘Dat is lastig voor me, want ik zit vol energie!’ Miranda en haar gezin zouden meer begrip willen in Nederland voor chronische aandoeningen.’

Energie voor 10

‘Als rasechte stuiterbal verander ik niet ineens in een rustige dame in een rolstoel. Maar zoek ik nog steeds de gezelligheid op en de uitdagingen.’ Eén van die uitdagingen is de 10 kilometer van de Rugzakrun op 27 september. Benieuwd hoe ze het parcours gaat afleggen? Lees haar volledige verhaal of steun haar door middel van een donatie!

Lees het verhaal van Miranda Doneer aan Miranda

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”