Groot nieuws: Nóg meer toegankelijke festivals deze zomer!

Na twee jaar stilte is het festivalseizoen weer losgebarsten en dat willen we met iedereen vieren. Bovendien hebben we goed nieuws: na de Dutch Grand Prix en de Zwarte Cross, gaan we ook muziekfestivals Concert at Sea en STRAF_WERK toegankelijk maken voor mensen met een handicap!

⇽ Ga naar de homepage van Toegankelijke Festivals

Deze toegankelijke voorzieningen kun je verwachten

Op de Brouwersdam komt onder andere een toegankelijke tribune om alle Concert at Sea-optredens goed te kunnen zien. Verder komt er aangepast sanitair en een speciale ruimte om op adem te komen. Bij house- en technofestival STRAF_WERK in Amsterdam zorgen we in samenwerking met de organisator voor speciale parkeerplaatsen, een rust- en relaxruimte en ook een aangepaste website voor mensen met een visuele beperking. Bovendien zal er op beide evenementen een crew enthousiaste vrijwilligers zijn om er een zorgeloos spektakel van te maken.

dutch grand prix toegankelijk  dutch grand prix

Waarom maakt HandicapNL zich hier hard voor?

Wij vinden dat iedereen recht heeft op een feestje. Op dit moment kom je nauwelijks bezoekers met een handicap tegen op een festivalterrein. En dat terwijl er maar liefst 1 miljoen mensen met een handicap zijn die naar een festival zouden willen, maar dat niet kunnen. Het is overduidelijk tijd voor aanpassingen.

Binnen drie jaar willen wij ervoor zorgen dat alle toonaangevende festivals in Nederland toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Van parkeerterreinen tot doventolken en van een toegankelijk terrein tot een aangepaste camping. Hopelijk is het over een paar jaar op elk festival onbeperkt feest!

Tickets bestellen

Tickets voor STRAF_WERK en de Dutch Grand Prix voor mensen met een handicap zijn naar verwachting vanaf eind mei/begin juni 2022 te koop via de website van de festivals zelf. Tijdens de kaartverkoop kun je aangeven wat voor tickets je wilt bestellen en van welke faciliteiten je gebruik wenst te maken. Zo kunnen wij ons goed voorbereiden op je komst en kun je zonder zorgen genieten van het evenement. Tickets voor Concert at Sea zijn helaas al uitverkocht.

Teken voor toegankelijke evenementen!

Wij vinden dat iédereen welkom zou moeten zijn op een festival. Met een manifest willen we aan de gehele festivalsector laten zien dat inclusie een MUST is. En daar hebben we zo veel mogelijk handtekeningen voor nodig. Elke stem telt, want alleen samen maken we één krachtig geluid!

Ja, ik teken voor Onbeperkt Feest voor iédereen!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Dorine kon eindelijk het strand op bij Concert At Sea dankzij #OnbeperktFeest
Dorine kon eindelijk het strand op bij Concert At Sea dankzij #OnbeperktFeest
Amersfoort World Jazz Festival 2022: toegankelijk voor iédereen!
Amersfoort World Jazz Festival 2022: toegankelijk voor iédereen!