Linda’s blog: Stoere veterboots, sexy stiletto’s of sportieve sneakers?

Wat het wordt? Ik heb werkelijk nog geen flauw idee. Een paar weken geleden heb ik je in mijn blog ‘Met vallen en opstaan’ verteld over mijn mini-trauma. Over mijn afkeer van orthopedische schoenen. Nu, een paar weken later, ‘kies’ ik opnieuw voor orthopedische schoenen. Ruim 30 jaar na het uittrekken en weggooien van mijn laatste paar aangepaste schoenen. Over een kleine drie maanden loop ik dus op maatwerkschoenen. Als je het zo zegt, klinkt het meteen een stuk minder ellendig.

Rode pumps, speciale schoenen laten aanmeten bij een fysieke beperking
Rode pumps, speciale schoenen laten aanmeten bij een fysieke beperking

 

En stiekem wordt het steeds aantrekkelijker. Het idee dat ik straks niet meer elke drie of vier maanden met pijn in mijn buik sta te zweten in een schoenenwinkel. Ik hoef straks gewoon niet meer gefrustreerd te wroeten tussen de aanbiedinkjes, op zoek naar stevige, niet te brede, maar ook weer niet te smalle schoenen, met precies de juiste hakhoogte. In maat 37. Dat ook nog. Ik kan het me bijna niet voorstellen.

De gipsmodellen zijn gemaakt en over twee weken zijn mijn plastic proefmuiltjes klaar. Het eerste pasmoment. Ik zie gelijk Assepoester voor me, die soepeltjes haar slanke, perfecte voet in het glazen muiltje laat glijden, terwijl de vioolmuziek aanzwelt. Zo makkelijk zal het met mijn gehavende platvoeten wel niet gaan. Dat lijkt vast meer op het vruchteloze wrikken van de boze stiefzussen. Maar toch kijk ik ernaar uit. Gespannen, nieuwsgierig en hoopvol. Zou het lukken, minder pijn en net iets meer evenwicht? Ik ben heel benieuwd.

Eerst maar eens zien hoe ik van mijn keuzestress afkom. Hoe moeten mijn schoenen eruitzien? Ik wil een hakje. Fijn dat de schoenmaker dit ook voor ogen heeft. Dat scheelt weer. Veters hebben niet direct mijn voorkeur. Jammer voor mij, want daar ontkom ik helaas niet aan. Een beetje halfhoog, niet te lomp. Staat namelijk goed onder een strakke spijkerbroek of een simpel zwart jurkje. En vegan friendly materiaal, als het even kan.

Het gaat natuurlijk eigenlijk niet om die looks. Maar dat het kan en mag. Zomaar even mijn droomschoen laten maken. Dat vind ik bijzonder en onbeschrijflijk luxe. En nu maar hopen dat de noodzakelijke aanpassingen mijn droomschoenen niet helemaal om zeep helpen.

Sexy stiletto’s of sportieve sneakers worden het dus niet. Maar de stoere vegan veterboot met hak? Die maakt een goede kans. Over een paar weken zie je het eindresultaat!

Tot volgende week!