Linda’s blog: Slik in dat cliché! Afgesproken?

Welkom in mijn wereld! Vanaf nu geef ik je (bijna) elke week een kijkje in mijn leven. Ik laat je zien wat ik meemaak, waar ik aan denk of wat ik belangrijk vind. Leuk? Vast. Saai? Zeker niet.

Portret Linda van Linda's blog
Portret Linda van Linda’s blog

 

Linda, blogger voor Revalidatiefonds

Ik ben Linda, 36 jaar, druk met werken en met het opvoeden van onze dochters. Waarom dan een blog voor het Revalidatiefonds? Nou, omdat ik toevallig een handicap heb. Of een functiebeperking. Of hoe je het ook wilt noemen, I don’t care. Maar ik ben dus spastisch, mijn evenwicht is niet al te best en lopen is niet mijn grootste talent. Dit is al zo vanaf mijn geboorte, dus volgens velen ‘weet ik niet beter’. Ja, dat cliché, je kent ‘m vast.

Oké, ik weet inderdaad niet hoe het is om normaal te staan, te lopen, te rennen en te springen. Maar geloof me, daar heb ik best een beeld bij. Ik hoef bijvoorbeeld maar naar mijn dochters te kijken en ik zie het zo voor me: lekker stoeien, hinkelen en touwtjespringen. Of gewoon in kleermakerszit televisiekijken. En bij hun eerste stapjes heb ik toch echt een traantje weggepinkt.

Hoe mooi is het dat de twee mensjes die ik op de wereld heb gezet gewoon alles kunnen doen wat in hen opkomt? Schitterend, zonder twijfel, maar ook een beetje pijnlijk. Simpelweg omdat ik wel ‘beter weet’, maar niet ‘beter kan’. Heel normaal, heel gezond en heel menselijk. Daarom: doe het maar niet meer, slik het in, dat cliché. Afgesproken?