Linda’s blog: Over trots, schaamte en lef

Ik doe het gewoon. Op mijn ‘passchoenen’ naar de supermarkt. Of naar een verjaardag. En je gelooft het misschien niet, maar zelfs tijdens een sollicitatiegesprek zaten mijn voeten verstopt in ‘de binnenkant’ van mijn toekomstige maatschoenen. Ik vertel je graag waarom.

Aangepaste schoenen van Linda
Aangepaste schoenen van Linda

 

Het is een verademing. Mijn aangepaste schoenen – die dus eigenlijk nog helemaal niet af zijn –  zitten perfect. Ik wiebel nauwelijks nog en steun zoeken hoeft eigenlijk niet meer. Ik ben al bijna vergeten hoe het is om elke avond met pijnlijk vermoeide voeten in bed te kruipen. Wat ben ik blij dat ik een paar maanden geleden mijn trots aan de kant heb geschoven en op de orthopedisch schoenmaker ben afgestapt.

Ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn lijf

Makkelijk was het niet. Ik ben namelijk best ijdel. En ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn lijf. Of eigenlijk met mijn benen. Als je mij interviewt voor de rubriek ‘Ik & mijn lijf’ van een willekeurig lifestylemagazine krijg je over mijn benen weinig positiefs te horen. Ik vind mijn bovenbenen net iets te dik en mijn kuiten dan weer wat te dun. Mijn littekens vind ik foeilelijk en mijn linkerbeen staat hartstikke naar binnen.

Een goede broek verdoezelt natuurlijk veel, maar helaas niet alles. Dus je kunt je vast voorstellen dat ik niet stond te springen om op een paar opvallende onaffe schoenen een tripje naar de supermarkt te maken – laat staan een sollicitatiegesprek te voeren. Bekijk de foto maar eens, dan weet je vast genoeg.

Toch heb ik het gedaan. Ik heb mijzelf in mijn nette zwarte jeans met uitlopende pijpen gehesen en mijn schoenen flink aangesnoerd. Stijf van de adrenaline, maar vol vertrouwen heb ik het gesprek gevoerd. Het was een goed, open en soms zelfs grappig gesprek. Over mij, over mijn ideeën en over mijn passie voor de baan en de organisatie. Over mijn opmerkelijke schoenkeuze hebben we het niet gehad.

Ik ben het – op een haar na – niet geworden. Aan het gesprek lag het niet. Aan de schoenen ook niet. Ik stond juist heel stevig in mijn schoenen. Letterlijk en figuurlijk. En wat was dat fijn! Ik ben benieuwd hoe dat is als de schoenen helemaal af zijn.

Een hallelujah-interviewtje voor ‘Ik & mijn lijf’ komt er niet. Die perfecte maatschoenen geven mijn benen helaas geen facelift. Maar die inspirerende nieuwe baan of klus komt er. Ik voel het. En de maatschoenen gaan mij helpen. Al is het maar een piepklein beetje.

Tot volgende week!