Linda en Anuradha houden van kokkerellen

Linda (32) en Anuradha (20) uit Hoogvliet Rotterdam gaan op de foto voor [Buddies]. Tijdens de fotoshoot worden ze ook geïnterviewd en dan komen ze erachter dat ze allebei hetzelfde werk doen. Ze werken als gastvrouw voor ouderen met dementie. Een mooi gespreksonderwerp voor de vriendinnen tijdens hun afspraakjes op woensdagmiddag.

Linda en Anuradha doen een spelletje

 

De dames kennen elkaar nog niet zo lang. Ze zijn [Buddies] van elkaar sinds half november. Ze zien elkaar elke woensdagmiddag en hebben al heel veel leuke dingen samen gedaan zoals: wandelen, zwemmen, samen lunchen en hebben op de bank gezellig naar een kerstfilm gekeken. Spelletjes spelen dat doen ze ook graag en vaak. Linda heeft Anuradha al een aantal keren flink ingemaakt tijdens een potje dammen. Linda houdt absoluut niet van shoppen, Anuradha juist wel. Dat zullen ze dus niet zo snel samen doen. Ze houden wel allebei van lekker koken. ‘Dat kan Linda ook erg goed’, zegt Anuradha.

Gezelligheid is fijn

Linda is heel erg blij met Anuradha als vriendin. ‘Het is fijn om het gewoon gezellig te hebben met iemand’, zegt Linda. Linda woont onder begeleiding in een huis van Philadelphia. In de woongroep doen ze ook veel leuke activiteiten zoals de sinterklaas-viering niet zo lang geleden. Linda heeft iemand van haar woongroep voor de gek gehouden door het cadeautje uit de verpakking te halen. Samen met Anuradha had ze bij de Action draadloze oortjes gekocht en de grap bedacht. ‘We hebben hier heel veel lol om gehad samen. De bewoner zelf vond het niet zo grappig, hij werd zelfs heel erg boos’, zegt Linda. ‘Dat vond ik wat overdreven, maar alles is gelukkig weer goed, hoor!’

Vrijwilligerswerk met dementerende ouderen

Anuradha is eerste jaars student HBO Social Work aan de Inholland van Rotterdam. Hiervoor heeft ze de MBO-opleiding gedaan. Naast haar studie werkt ze als gastvrouw bij Humanitas op een groep met dementerende ouderen. Tijdens het interview komen Linda en Anuradha er achter dat ze beide hetzelfde werk doen. Linda werkt namelijk als vrijwilliger bij een verzorgingshuis de Meeuwenhof. Ze helpt daar als gastvrouw en heeft een op een contact met een paar bewoners.

Nieuwjaarsbrunch voorbereiden

En nu gaan de dames een lekker recept bedenken voor de Nieuwjaarsborrel voor alle Buddy-koppels van de school van Anuradha. Alle medestudenten moeten samen met hun Buddy een gerechtje meenemen. Dat moet geen probleem zijn, want ze houden beide erg van lekker eten en kokkerellen.

 

Namens Linda en Anuradha wenst [Buddies] jullie allemaal hele fijne feestdagen!

 

Wil jij ook Buddy worden van iemand met een beperking?

Meld je aan bij [Buddies]

 

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’