• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Leren met een beperking met Steffie.nl

04 april 2018

Tegenwoordig verwachten we dat mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) steeds meer op eigen kracht doen. Reizen met de OV-chipkaart, het zoeken van medische hulp en internetbankieren bijvoorbeeld. De website Steffie.nl en HandicapNL helpen met de module “Ik voel me niet lekker, wat nu?”.

Maak kennis met Steffie

Mensen met een licht verstandelijke beperking vinden het moeilijk om tijdig medische hulp te vragen of te verwoorden wat er aan de hand is. Hierdoor zoeken ze te laat ondersteuning of worden klachten niet goed begrepen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Steffie is een sprekende digitale dame. Zij maakt moeilijke informatie makkelijk voor iedereen op de website steffie.nl. Ze geeft uitleg over alledaagse zaken die voor sommige mensen lastig kunnen zijn, zoals e-mailen, bankzaken, het internet of reizen met het openbaar vervoer. Handig voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor ouderen of mensen die moeite hebben met taal.Steffie leert je hoe je dagelijkse dingen aanpakt.

Dit project laat mensen zelf begrijpen en doen. Zo maakt Steffie leren met een beperking mogelijk.

De website verder uitbreiden

Op Steffie.nl kun je lezen of luisteren hoe je op een fijne manier contact kunt maken met mensen, hoe je bankzaken regelt en internetbankiert, hoe je gebruik maakt van internet en hoe je kunt reizen met de OV-chipkaart. Alle tekst kan ook voorgelezen worden. Dat maakt leren met een beperking makkelijker. De nieuwe module waar HandicapNL een financiële bijdrage aan leverde vertelt bijvoorbeeld wat je kunt doen als je je niet lekker voelt.

Help mee

Steffie helpt je leren met een beperking. Steun Steffie.nl met een gift en vergroot de wereld van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Ja, ik doneer

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.