Kunstenaars met een verstandelijke beperking maken bijzondere kunst

Waarschijnlijk heb je een opleiding kunnen volgen die je graag wilde volgen. Heb je talenten of eigenschappen die je door de jaren heen verder ontwikkelt met behulp van cursussen of opleidingen. Voor kunstenaars met een verstandelijke beperking is dat niet zo gemakkelijk. Hun opleiding eindigt als zij de 18 jaar hebben bereikt en daarna volgt dagbesteding. HetWerkvan en HandicapNL vinden dat dit anders moet en bieden inspiratie, een platform en financiële ondersteuning in de vorm van het project ‘BuitenGewoon Kunst’.

Deelnemer aan Buitengewoon kunst Rotterdam aan het werk
Deelnemer aan Buitengewoon kunst Rotterdam aan het werk

BuitenGewoon kunst

BuitenGewoon Kunst is een project van hetWerkvan en HandicapNL. Jaarlijks wordt op een andere plek in Nederland een inspiratietour gehouden waarmee kunstenaar met een verstandelijke beperking de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Met de opbrengst worden dagbestedingsateliers ondersteund en wordt een educatieprogramma ontwikkeld. Kijk voor meer informatie BuitenGewoonkunst.nl of hetwerkvan.nl.

BuitenGewoon kunst met een Utregs tintje

BuitenGewoon Kunst vind dit jaar voor de derde keer plaats. Vorig jaar stond Rotterdam Centraal en in 2016 had BuitenGewoon Kunst een Limburgs tintje. Op 15 en 16 mei jongstleden dompelden vijftien kunstenaars met een verstandelijke beperking zich onder in Utrecht en lieten zich door de stad inspireren. Elk van de vijftien kunstenaars werden gekoppeld aan een gevestigde collega uit de stad, zoals schilders, beeldhouwers en keramisten. Samen bezochten de duo’s bijzondere locaties in Utrecht, zoals de Kloostertuin van de Donkers, de Oudegracht en het Muntgebouw. Hun impressies zetten zij daarna in hun ateliers thuis om in kunstwerken. Op 4 november 2018 zullen de werken publiekelijk geveild worden in Utrecht voor een bijzonder doel.

BuitenGewoon kunst vind dit jaar plaats op 4 november 2018 in Utrecht. Lees hier meer over in onze blog

Help mee

Ben je verliefd geworden op één van de werken of wil je graag op een leuke manier financieel bijdragen aan dit initiatief? Je bent van harte uitgenodigd voor de veiling op zondag 4 november. De opbrengst is bestemd voor dagbestedingsateliers en een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Je kunt ook bijdragen door een gift.

Ja, ik doneer