Knoop Gala 2020

Ons jaarlijkse Knoop Gala in Carré kon in 2020, tussen alle coronamaatregelen door, nog nét worden opgenomen. Zonder publiek welteverstaan, maar niet minder feestelijk dan anders! Acht muzikale talenten met een verstandelijke beperking straalden van de bühne tijdens hun optreden met verschillende bekende Nederlanders. En wat was het weer een daverend succes!

Bijzondere editie

Knoop Gala 2020 was vanwege COVID19 een zeer speciale editie. We hebben een dampend Carré ingewisseld voor een intieme concert setting. Acht talenten met een verstandelijke beperking stalen de show op het podium. Hun familie en vrienden waren dankzij een live videoverbinding weliswaar niet op locatie, maar toch heel dichtbij. 

Centrale boodschap

Het was een editie waarin naast muzikaal talent extra aandacht werd gevraagd voor de impact die corona heeft op jongeren met een verstandelijke beperking. Deze jongeren hebben vaak geen vriendenkring, hun werk is tijdelijk stopgezet of ze kunnen niet meer thuis wonen bij hun ouders. HandicapNL vraagt aandacht voor het programma [Buddies], waarbij jongeren mét en zonder handicap aan elkaar worden gekoppeld voor een langdurige vriendschap.

Kijkcijfers

De concurrentie in de programmering was moordend op de avond van de uitzending, met zowel de finale van ‘De slimste mens’ als ‘Het perfecte plaatje’ om tegenop te boksen. Niettemin zagen  946.000 mensen hoe Paul de Leeuw de stralende kandidaten de avond van hun leven bezorgde.  

 

“Het is voor mij een eer om het Knoop Gala te mogen presenteren. Op geen ander podium zijn de emoties zo puur en spontaan.” – Paul de Leeuw