Knoop Gala 2018 met o.a. Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis en Broederliefde

Met veel trots organiseren de NTR en HandicapNL het Knoop Gala dit jaar al weer voor de achtste keer! Een bijzonder gala waar muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights staan.

Uitzending: zaterdag 22 december 2018 om 20:25 uur op NPO 1

Paul de Leeuw en kandidaat tijdens het Knoop Gala.
Paul de Leeuw en kandidaat tijdens het Knoop Gala.

 

Gedurende deze speciale avond zingen en/of spelen zij de sterren van de hemel. Dit doen zij niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar zijn dit niemand minder dan Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Bovendien is het Knoop Gala natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert wederom deze bijzondere avond in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Ook hoeft u niks te missen van wat er achter de schermen gebeurt, want Dieuwertje Blok brengt weer verslag uit vanuit de Greenroom. Kortom, alle ingrediënten voor een geweldige show zijn aanwezig!

Steun aan HandicapNL

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander. Zie: www.handicap.nl/knoop-gala

De uitzending van het Knoop Gala 2018 is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane. De opnames vinden plaats op dinsdag 11 december in Koninklijk Theater Carré.

—————————————————————————————————————————————————

Noot voor de redactie (niet ter publicatie): voor meer informatie en interviews: NTR Marketing & Communicatie, tel. 088 – 7799 111 of communicatie@ntr.nl. Foto’s Knoop Gala 2017: zie de perssite www.ntr.nl/pers. Voor meer informatie over HandicapNL: pers@handicap.nl.

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Music Unlimited: inclusieve muziekverenigingen
Music Unlimited: inclusieve muziekverenigingen