Kim-Lian van der Meij overhandigt Gebaar van waardering

De Amersfoortse Henk en Petra Snel hebben op woensdag 1 november een Gebaar van Waardering ontvangen van musicalactrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij. Het Gebaar van Waardering is een initiatief van Fonds verstandelijk gehandicapten. Het fonds vindt dat ouders van kinderen met een verstandelijke beperking wel een extraatje verdienen.

Kim Lian van der Meij overhandigt gebaar van waardering
Kim Lian van der Meij overhandigt gebaar van waardering

Schouderklopje

Henk en Petra Snel, de ouders van Sharon Snel, werden verrast door Kim-Lian met een verwenbox vol mooie cadeaus. Sharon is een oude bekende van Kim-Lian. In 2016 hebben zij samen tijdens het Knoop Gala ‘Let it go’ uit de film Frozen gezongen. Kim-Lian: “Toen mij gevraagd werd of ik iemand ken die een gebaar van waardering verdient moest ik direct aan de ouders van Sharon denken. Zij verdienen dit cadeau als geen ander.”

Gebaar van waardering

Dit najaar wil Fonds verstandelijk gehandicapten 1.000 ouders van kinderen met een beperking verrassen met dit Gebaar van Waardering. Een verwenbox vol lieve verwennerijen die deze ouders en verzorgers zegt: ‘We zien jullie harde werken en wéét dat we dat ontzettend knap vinden.” Want onderzoek wijst uit: ouders van kinderen met een beperking hebben het zwaar. Ze kampen vaak met burn-out, opvoed- en relatieproblemen.

Zwaarte van zorg onzichtbaar

Ouders zijn dag en nacht bezig met de zorg voor hun gehandicapte kind. Vaak is de intensiteit en zwaarte van het verlenen van die zorg onzichtbaar voor buitenstaanders. Fonds verstandelijk gehandicapten wil met deze actie niet alleen mensen met een beperking helpen, maar ook de mensen die om hen heen staan. Gaat het goed met hen, dan kunnen zij op hun beurt weer vol liefde en toewijding zorgdragen voor hun kinderen.

Geef ook een Gebaar van waardering

Ken jij iemand die zorg draagt voor een kind met een beperking? Geef hem of haar dan op via www.gebaarvanwaardering.nl

 


Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnement met Jade Vening, woordvoerder Fonds verstandelijk gehandicapten, jvening@fondsverstandelijkgehandicapten.nl, 06-41 25 66 85

De foto kan rechtenvrij worden gebruikt ovv ‘Fonds verstandelijk gehandicapten’