Jongeren met een fysieke beperking gezocht!

Veel jongeren met een lichamelijke beperking vinden het best wel lastig om vrienden te maken. Herken jij dat? Of juist niet? Wij zijn op zoek naar jongeren tussen de 14 en 35 jaar met een lichamelijke beperking die mee willen denken over ons vriendschapsprogramma [Buddies]. Daarom starten wij een Jongerenpanel!

Jongeren met een fysieke beperking gezocht

Jouw mening is belangrijk

HandicapNL vindt dat vriendschap voor iedereen met een handicap mogelijk zou moeten zijn. Daarom is er al het vriendschapsprogramma [Buddies] voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking. We zijn van plan om [Buddies] ook voor jongens en meiden met een lichamelijke beperking beschikbaar te maken. Daarover gaan we graag met jou in gesprek. Denk je met ons mee? Mail dan naar Buddies@handicap.nl en wij nemen contact met je op.

Wat is [Buddies]?

[Buddies] is het landelijke werkende vriendschapsprogramma van HandicapNL. [Buddies] brengt jongeren met- en jongeren zonder een verstandelijke beperking bij elkaar. Ruim 60% van de jongeren met een verstandelijke beperking geeft aan eenzaam te zijn.

[Buddies] helpt deze jongeren met het aangaan en onderhouden van een oprechte vriendschap en helpt zo de eenzaamheid onder deze jongeren te verminderen. Het programma is succesvol en voldoet in een grote behoefte die er bestaat binnen de Nederlandse maatschappij.

Uitbreiding van [Buddies]

Uit onderzoek blijkt dat ook 50% van de jongeren met een fysieke beperking eenzaam is. Dit uit zich in zowel sociale- als emotionele eenzaamheid. [Buddies] van HandicapNL vindt dat hier snel verandering in moet komen en denkt, met haar expertise op het gebied van vriendschap, dat zij ook deze doelgroep goed kan ondersteunen in het aangaan en onderhouden van vriendschappen. Daarom doen wij het komende jaar onderzoek naar de mogelijkheden en behoeften van deze jongeren.

Word lid van ons Jongerenpanel

Omdat jongeren zelf, beter dan wie dan ook, kunnen verwoorden waar die behoefte ligt, vindt [Buddies] het belangrijk om met jou in gesprek te gaan. [Buddies] stelt in 2020 een Jongerenpanel samen van 8 personen, die gaan meedenken over de mogelijke uitbreiding van [Buddies] naar jongeren met een lichamelijke beperking. Wij zouden in het najaar van 2020 willen starten met een proef en vanaf volgend jaar deze jongeren officieel toe willen voegen aan het vriendschapsprogramma.

 

Ik help graag mee   Lees meer over [Buddies]

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’