John doet met volle moed mee aan het WK

Toen John een deel van zijn arm verloor, wist hij nog niet dat hij er ook iets moois voor terug zou krijgen. Want juist door het ongeval is hij veranderd van een recreatieve voetballer in een fanatieke en getalenteerde atleet die meedoet aan het WK Obstacle Course Racing.

Campagnebeeld John met Play-button.

Afwijken van het normale

Tien jaar geleden heeft John een werkongeval gehad in de slagerij waar hij op dat moment werkte, waardoor hij zijn rechterhand en een deel van zijn onderarm is verloren. Vlak na het ongeluk had hij heel erg het gevoel dat hij werd nagekeken, maar dit begreep hij volledig: “Ik doe dat zelf stiekem ook wel, als ik iets zie wat afwijkt van het normale beeld.”

Bijzonder normaal

Inmiddels merkt John niet meer op dat anderen naar hem kijken en geniet hij van een mooi leven. Hij is gelukkig getrouwd met Tanja en samen hebben ze een zoontje van 4 jaar. John werkt met veel plezier als rijschoolleraar en staat niet teveel stil bij zijn beperking. Natuurlijk voelt hij zich bijzonder, maar dan wel bijzonder normaal.

Obstacle Course Racing

Sinds het ongeluk doet John aan Obstacle Course Racing. Bij deze sport wordt al hardlopend een parcours met obstakels afgelegd. “De eerste keer dat ik over de finish kwam, was ik meteen verkocht. De uitdaging die erin zit is geweldig!” Inmiddels heeft John al regelmatig op het WK Obstacle Cource Racing mogen staan en droomt hij van een plek in de top 50. Hiervoor traint hij minimaal twee keer per week op hardlopen, kracht en techniek.

Inspiratiebron voor velen

Met zijn prestaties wil John andere mensen inspireren. “Het maakt niet uit of mensen een beperking hebben of niet, het gaat erom dat je laat zien wat je wél kunt. Ik wil dat niemand thuis op de bank blijft zitten vanwege de gedachte dat hij of zij het niet kan.”

Bekijk het verhaal van John

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”