Jasper is heel blij met Ilse als Buddy

Jasper (21 jaar) uit Arnhem heeft zijn Buddy gevonden. Ze heet Ilse en hij is echt heel erg blij met haar als Buddy. Sinds een maand zien ze elkaar één keer per week en doen allerlei leuke dingen. ‘Na de kennismaking bleef ze gelijk hangen en hebben samen gegamed. Een potje Fifa en Call of Duty. Het was gelijk gezellig.’

Jasper heeft niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Vertel eens wat over je Buddy?

‘Ze is echt heel leuk, ze is een leuke meid. Ze houdt net als ik van voetbal en is laatst met haar voetbalteam naar een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen geweest hier in Arnhem. We hebben veel overeenkomstige interesses. Ik ben echt heel blij met haar als Buddy.’

Wat hebben jullie allemaal al gedaan samen?

De eerste keer, dat was na het koppelingsgesprek om te kijken of het wel klikt, bleef Ilse gelijk bij mij thuis en hebben toen gegamed. We hebben een keer bij mij thuis lekkere lunch gemaakt. Zij kocht de broodjes en ik het beleg. We hebben ook een keer gepooled in een soort poolcafé, dat was echt heel erg gezellig.

We hebben veel raakvlakken

‘Superleuk dat Ilse en ik zoveel raakvlakken hebben. We vinden veel dezelfde dingen leuk. En supertop dat we samen ook een balletje kunnen trappen.’

Ben jij enthousiast geworden en wil jij nu ook een Buddy? Of wil je juist Buddy worden van iemand met een verstandelijke beperking? Meld je dan aan op: https://handicap.nl/buddies/.

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’