Hoe moet het verder met onze dochter als wij niet meer voor haar kunnen zorgen?

Nog even en dan is het weer Kerstmis. Het moment in het jaar dat we vieren met licht, een mooie kerstboom en samen zijn. Het moment ook waarop we voelen hoe belangrijk het is dat we voor elkaar zorgen. Hierover sprak ik onlangs met Mariëtte en Peter van de Sande. Juist zij realiseren zich vooral met Kerstmis hoe hecht hun band is met hun zoon Ruud, zijn vriendin Melissa en met Cindy, hun dochter met een handicap.

Cindy is een lieve, hartelijke jonge dame van 25 jaar. Ze houdt van dansen, ze zit op streetdance en badminton. Ze werkt met heel veel plezier in een lunch café. Cindy heeft ook het syndroom van Down. Daarom denken Mariëtte en Peter al langer na over haar toekomst. Wat als zij er niet meer zijn? Waar kan ze wonen? Wie gaat er voor haar zorgen?

Jouw steun is hard nodig. Help zorgwoningen mogelijk maken met een gift → 

Cindy later in een zorginstelling, dat zien wij echt niet zitten. Cindy ook niet, overigens. Ze is best zelfstandig, maar heeft regelmaat nodig. Een vaste dag, vaste tijden. Ze kan niet lang alleen zijn.

Hard werken voor een veilige woonplek

Peter en Mariëtte willen het goed voor Cindy regelen. Zelfstandige woonruimte, een eigen plek waar zij veilig is, waar goed voor hun dochter wordt gezorgd. Een thuis waar zij gelukkig wordt. Zo begon voor hen, samen met Cindy, de zoektocht naar een veilige woonplek. Peter en Mariëtte hebben hier jarenlang hard aan gewerkt. Er moest een stukje grond worden gezocht, bouwplannen gemaakt een de nodige vergunningen. Hoe moest de financiering rond komen? Welke zorgverlener kan zorg op maat leveren? Stuk voor stuk problemen om op te lossen, maar zij weten nu dat er iets moois voor terugkomt.

Goede zorgvoorziening gevonden

Binnenkort krijgt Cindy in Villa Zonnedauw haar eigen appartement. Hier gaan 14 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking wonen. Hoe leuk is dat voor Cindy en de anderen! Een eigen appartement, dat ze zelf kan inrichten en ook nog vlakbij haar ouderlijk huis. Met precies de goede zorgvoorzieningen, waar ze haar eigen leven kan leiden.’

Voor ons betekent Villa Zonnedauw dat wij met een gerust hart Cindy kunnen laten uitvliegen. Weg onder onze vleugels, zoals elk ander kind. Maar wel veilig, beschermd en in een thuis waar Cindy net zo gelukkig wordt als ze tot nu toe is.

Help jongeren met een handicap en hun ouders

Er is doorzettingsvermogen voor nodig om goede huisvesting voor elkaar te krijgen. Maar ook kennis en geld. Wil je HandicapNL en ouders helpen om woon- en leefprojecten zoals deze van de grond te krijgen? Je kunt ons helpen met een bijdrage.

Ja, ik steun met een donatie

 

‘Ik mag mijn kind bezoeken, maar zonder te knuffelen. Dit voelt zo onmenselijk!’
‘Ik mag mijn kind bezoeken, maar zonder te knuffelen. Dit voelt zo onmenselijk!’
Onze dochter van acht jaar mag geen bezoek meer ontvangen door het coronavirus
Onze dochter van acht jaar mag geen bezoek meer ontvangen door het coronavirus