Hoe beleven [Buddies]-koppels de coronatijd?

Hoe beleven de [Buddies]-koppels de coronatijd en wat gaan ze allemaal doen als ze elkaar weer mogen zien? We stellen je graag voor aan twee van onze koppels; Fenne en Fleur & Theodor en Robert. Zij vertellen je graag wat ze de laatste tijd allemaal beleefd hebben.

Buddieskoppels
Buddiekoppels Thedor & Robert en Fenne & Fleur

Fenne & Fleur

Ik ben Fenne en samen met mijn buddy Fleur zijn we de coronatijd doorgekomen door juist wél contact te houden. Fleur en ik appten veel met elkaar. We stuurden elkaar filmpjes en foto’s van wat we aan het doen waren.

In het echt veel leuker

Dit doen we via snapchat en WhatsApp. We stuurden elkaar kaartjes en knutselwerkjes met de post om elkaar op te vrolijken! En gelukkig kan je tegenwoordig ook videobellen, zodat we elkaar toch nog konden zien en spreken.

Toch is het anders dan dat je elkaar in het echt ziet, daarom moeten de maatregelen steeds meer worden versoepeld zodat alle buddies elkaar weer kunnen zien. Want elkaar in het echt zien en samen leuke dingen doen is veel leuker dan via je telefoon kletsen of een spelletje spelen.

Zin om elkaar te zien

Volgende week ga ik voor het eerst mijn buddy weer zien na een lange tijd. We hebben zin om elkaar weer te zien, al moet dit nog steeds op afstand en mogen we elkaar geen knuffel geven. We kunnen wel weer gezellig samen kletsen en koffiedrinken.

Nu de maatregelen versoepelen, mogen we weer afspreken en samen leuke dingen doen (op afstand). Dit is nu weer extra leuk, omdat we elkaar lang niet gezien hebben gezien. Juist daarom vind ik het belangrijk om nu door te gaan als buddy en elkaar weer te zien.

Thedor & Robert

Hallo! Mijn naam is Thedor van den Elsen en ik ben in september 2019 begonnen aan mijn opleiding Social Work aan het Windesheim Zwolle. Tijdens het begin van mijn schooljaar ben ik in contact gekomen met HandicapNL om met het [Buddies] project mee te doen. Na een soepel kennismaking gesprek kwam ik al snel tot een match met Robert!

Dezelfde interesses

Tijdens ons koppelgesprek kwamen we er achter dat we dezelfde interesses deelden. Het was dan ook erg makkelijk om onze middagen samen te vullen met activiteiten. Eigenlijk waren we best flexibel met het maken van afspraken ook al viel de voorkeur vaak voor de woensdagmiddag. We deden van alles zoals: wandelen, terrassen, de stad in of gamen.

De vriendschap tussen Robert en mij verliep steeds beter alleen liep alles in de soep toen Corona om de hoek kwam kijken. Ik mocht namelijk niet meer met het openbaar vervoer reizen en afspreken met Robert werd ook afgeraden. Hierdoor moesten we de manier van contact aanpassen, dat was voor ons best lastig. Wij hebben het contact voortgezet via whatsapp en hier ongeveer om de dag contact met elkaar opgezocht.

Weken slenteren voorbij

Vaak hebben we het gehad over hoe het met elkaar ging en hoe we de dagen slijten in de tijd van de intelligente lockdown. Ook hebben we gebruik gemaakt van videobellen optie via whatsapp. Hierdoor konden we elkaar toch nog zien. We wilden allebei graag weer afspreken, elke keer was het weer afwachten wat meneer Rutte te melden had tijdens de Corona persconferenties.

De weken slenterden voorbij, na wat enkele versoepelingen mochten we toch weer afspreken. Hier hebben we meteen gebruik van gemaakt en hebben samen gezellig gewandeld, op anderhalve meter afstand. Ook met de afstand konden we gewoon nog onze gespreken voeren en hebben we ons alsnog vermaakt. Na de lockdown hebben ons eerste kopje koffie gedronken op het terras!

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’