Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’

“Buddy zijn is nog veel leuker dan ik had gedacht! Veel jongeren hebben tijdens corona veel dieptepunten ervaren, maar voor mij was dit één groot hoogtepunt. Ik heb er een goede vriendin bij gekregen.”

 

De helft van de jongeren met een fysieke beperking voelt zich regelmatig eenzaam. Door hun handicap kunnen ze niet volwaardig meedoen en is het een stuk lastiger om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschap te sluiten. Dankzij [Buddies] vinden zij vriendschap in een jongere zonder beperking. En dat is geen regulier ‘vrijwilligerswerk’; de connecties die ontstaan zijn levensecht!

Ik heb er een goede vriendin bij gekregen

Na jaren eindelijk de stap gemaakt

Ruim een jaar is Iris inmiddels buddy bij ons vriendschapsprogramma. De gedachte om zich in te zetten voor een ander speelde al jaren, maar tot actie kwam ze nooit. Tótdat ze [Buddies] tegenkwam. De unieke koppeling op interesse en hobbies trok haar aan. En dat die zorgvuldige matching werkt, blijkt inmiddels: samen met Kelly Jane vormt ze een onafscheidelijk duo.

“Samen voetballen met de kinderen uit de buurt, naar het dorp om een broodje te eten, naar de boerderij om te knuffelen met de lammetjes, een avondje stappen… We hebben genoeg te doen!”

Kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet

Ook Vera kwam in coronatijd als vrijwilliger binnen: “Tijdens mijn bijbaan in de gehandicaptenzorg werd ik geconfronteerd met veel eenzaamheid en ik wilde daar iets tegen doen. Het voelt goed om er voor Lotte te zijn. Het bezorgt me kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet als we bij elkaar zijn. Van de buitenkant zien mensen dat misschien niet, maar iedereen heeft zulke vrienden om zich heen nodig.”

Het voelt goed om er voor Lotte te zijn

‘Eindelijk voel ik dat ik ertoe doe’

Dat je als buddy écht het verschil maakt, beaamt ook Lotte: “Ik voelde me heel lang alleen op de wereld en werd bijna depressief. Maar nu lacht het leven me weer toe. Wat heel fijn is, is dat mijn buddy Vera mij heeft leren kennen als Lotte. Niet als rolstoeler of als persoon-met-wat-aanpassingen. Daardoor is het contact vanaf het eerste begin anders. Ik voel eindelijk dat ik ertoe doe!”

Word ook buddy!

Door het hele land zijn we op zoek naar jongeren (16-35 jaar) die buddy willen worden van een leeftijdsgenoot met een fysieke beperking.  Dankzij een uitgebreide matching vinden we de vriend die perfect bij jou past. Ben je benieuwd wat jij kunt betekenen?

Check alle info

 

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Vrijwilligers gezocht: Word PowerChief bij [Buddies]
Vrijwilligers gezocht: Word PowerChief bij [Buddies]