• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

“Het is belangrijk om hulp te bieden aan mensen die het nodig hebben”

29 augustus 2018

Bij HandicapNL ben ik in 2010 begonnen. Ze zochten een kantoorvrijwilliger en ik zat in de situatie dat we, vanwege het werk van mijn man, net verhuisd waren. Ik had mijn parttime baan bij een bedrijf wat rolstoelen en scootmobielen maakt opgezegd, dus was er ruimte om mijn tijd anders in te vullen. En onze jongens, nu 18, 16 en 13 jaar, zaten inmiddels alle drie op de basisschool.

Met de paplepel

Vervolgens kwam er een vacature voor Projectleider vrij en werd mij gevraagd of ik dat niet zou willen doen. Inmiddels houd ik mij bezig met fondsenwerving en coördineer ik bij HandicapNL evenementen en acties zoals de BuitenGewoon Kunst tour en de Sponsor Team Triathlon in Veenendaal. Ik heb met de paplepel ingekregen dat het belangrijk is dat je oog hebt voor, en hulp biedt aan mensen die dat nodig hebben. Mede door mijn moeder, werd mijn klasgenootje die naar speciaal onderwijs ging, nog voor iedere verjaardag uitgenodigd en sprak ik regelmatig met haar af.

“In kwetsbaarheid schuilen nog zoveel mooie dingen.”

Ook was Patrick, de jongen met downsyndroom, gedurende een aantal jaren de wekelijkse hulp op de boerderij van mijn ouders. Inmiddels volwassen, kreeg ik zelf een jonge meid met psychische problemen over de vloer. Op dat moment bood ik haar een veilige omgeving. Ons contact is nu uitgegroeid tot een bijzondere vriendschap.

Niet vanzelfsprekend

Al jong heb ik gezien dat niet iedereen dezelfde bagage meekrijgt in zijn leven. Dat het niet vanzelfsprekend is dat je je eigen keuzes kunt maken en je dat kunt leven zoals je zou willen. Sla de krant maar open: er is zoveel ellende in de wereld. Maar ik zie ook dat met wat hulp en aandacht er zoveel meer kan. En dat in kwetsbaarheid nog zoveel mooie dingen schuilen. Ik ontmoette vorig jaar een dame in een rolstoel. Ze had een verstandelijke beperking en ik kon haar niet verstaan. Daarnaast was ze motorisch beperkt. Maar ze schilderde de meest kleurrijke schilderijen! Dat zij zich op deze manier kan uitdrukken, een plek heeft in de maatschappij en kan zijn wie ze is, dat ontroert mij.

Cadeautje

Misschien heeft het met mijn levensovertuiging te maken. Ik ben christen en probeer vanuit genade en liefde te leven. De wereld is gebroken. Maar dat wil niet zeggen dat we ons hierbij neer moeten leggen. Jezus gaf ons het voorbeeld: heb je naaste lief als jezelf. Er is dus veel werk te doen en ik zie het als een opdracht om hier naar vermogen aan bij te dragen. Hoe mooi is het, dat ik dit ook in mijn werk bij HandicapNL kan doen. Je kan wel stellen dat ik min of meer in deze baan ben gerold. Maar de jas zit als gegoten! Hier werken vind ik echt een cadeautje.

Linda Ostendorp, Fondsenwerving & Communicatie HandicapNL

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.