HandicapNL steunt Kees Momma uit ‘Het beste voor Kees’

Zijn hele leven zorgen Willem en Henriëtte voor hun autistische zoon Kees. Kees heeft zijn ouders hard nodig, omdat zij de voor hem bedreigende buitenwereld draaglijk maken. Het liefst trekt hij zich terug in de ideale wereld, die hij in zijn hoofd geschapen heeft. Het platform Doclines van regisseur Monique Nolte maakte in 2014 de prijswinnende documentaire Het beste voor Kees. Nu komt er een vervolg, en daarvoor zoeken Doclines en HandicapNL support op hun crowdfundplatform. Help je mee?

Kees Momma met zijn ouders
Kees Momma met zijn ouders

Grootste angst

De grootste angst van Kees is dat zijn ouders hem op een dag komen te ontvallen. Willem en Henriëtte zijn de 80 inmiddels ruim gepasseerd en alhoewel ze nog in goede gezondheid verkeren, komt er een dag dat zij de intensieve zorg voor Kees niet meer kunnen dragen. Wat gebeurt er met Kees als zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen? Zal hij nog in staat zijn een relatief zelfstandig leven op te bouwen?

‘Kees vliegt uit’

‘Kees vliegt uit’ is een follow-up op de documentaire ‘Het beste voor Kees’. Naar aanleiding van deze documentaire ontvingen zijn ouders financiële hulp, waarmee zij een woning voor Kees konden aanschaffen. Inmiddels staat er een compleet ingerichte woning klaar, maar Kees wil vooralsnog bij zijn moeder blijven en gebruikt deze woning voorlopig als ‘kantoor’. In ‘Kees vliegt uit’ volgen we het losmakingsproces tussen ouders en zoon. Vanwege de symbiotische band tussen moeder en Kees, is het de vraag of zij nog zonder elkaar kunnen.

Help mee

Elke donatie is welkom: iedere euro brengt ons dichter bij de nieuwe documentaire. Met een donatie van minstens € 17,50 krijg je de eretitel vriend van Doclines en medeproducent van Kees vliegt uit. Help mee en kom in actie op ons crowdfundplatform of geef een donatie.

 

Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam
Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam
Vala – Gewoon autistisch, geen supertalent
Vala – Gewoon autistisch, geen supertalent