HandicapNL ontvangt 2.211.742 euro van de VriendenLoterij

Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij op 11 februari heeft HandicapNL een cheque ter waarde van 2.211.742 euro in ontvangst genomen. HandicapNL bedankt de Vriendenloterij en al haar spelers voor deze prachtige bijdrage voor alle mensen met een handicap in Nederland.

Ontvangen cheque van de Vriendenloterij
Ontvangen cheque van de Vriendenloterij

 

Tijdens het gala van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, Vrienden Loterij, BankGiro Loterij) worden traditiegetrouw de jaarlijkse giften aan goede doelen bekendgemaakt.  HandicapNL is ontzettend blij met deze fantastische bijdrage. Hiermee zorgen we dat iedereen in Nederland met een handicap krijgt waar ze recht op hebben; eerlijke kansen in de samenleving.

VriendenLoterij-deelnemers maken het mogelijk

Dankzij de VriendenLoterij-deelnemers kon er een record bedrag van 61,1 miljoen euro verdeeld worden onder 54 Nederlandse goede doelen. De helft van ieder door hen gekocht lot gaat naar goede doelen die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van Nederlanders.  HandicapNL wil alle deelnemers hiervoor bedanken.

Geld voor onze droom

De maatschappij vraagt steeds meer van mensen. Ook van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en hun naasten. Zij moeten zichzelf zo goed mogelijk redden. En dus is er de noodzaak voor meer regie over hun eigen leven en de zorg. De droom van HandicapNL is dan ook mensen met een handicap en hun naasten sterker maken om – waar mogelijk – volwaardig mee te kunnen doen. Met het mooie geldbedrag van de Vriendenloterij financieren wij projecten die het verschil maken voor mensen met een handicap.

“Het eerste wat ik na de operatie dacht is ’ik wil weer leren rennen’.”
“Het eerste wat ik na de operatie dacht is ’ik wil weer leren rennen’.”
“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”
“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”